Gekscherend

Het sterkste geslacht is het vrouwelijk geslacht, dat is overduidelijk. Het is bewonderswaardig hoe de vrouwen om ons heen maandelijks hun hormonale ongerief weten te overleven. Doen zich die niet voor, dan is de kans aanwezig dat de dame in kwestie zich door een vermoeiende zwangerschap sleept. En elke man die ooit getuige is geweest van een bevalling, krijgt diep, diep respect voor zijn zwoegende levensgezellin.

De ongemakken van een man steken daar uiteraard schril bij af, maar ‘we’ zijn er niet helemaal van gevrijwaard. De secretaris baalt al dik 15 jaar van die vervelende haargroei die dagelijks zijn gezichtsstreek teistert. Want scheren, dames, is in tegenstelling tot wat enkele reclames ons voorspiegelen, echt geen stoere danwel prettige activiteit.

De secretaris kortwiekt zich doorgaans ’s avonds, zodat de ontstane rode vlekken in de nacht rustig kunnen bijtrekken en hij de volgende dag geen rottige opmerkingen van collega’s naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Nadelig gevolg is echter dat de volgende lading stoppels zich overdag al weer aan het front meldt. Het uiterlijk van de secretaris kan daarmee niet helemaal als ‘verzorgd’ worden betiteld, hetgeen zelfs kan leiden tot minder zakelijk of persoonlijk succes.

Bron: dokter.nu

Sommige mannen moeten zelfs meer dan eens per dag het scheermesje of -apparaat ter hand nemen. Bekend voorbeeld is natuurlijk onze voormalig premier Lubbers, die zich tijdens dienstreizen achterin de auto zat bij te scheren. Om al dit pijnlijk gedoe te voorkomen, zouden we onze baard kunnen laten staan. Naast het gegeven dat een baard slechts bij een kleine minderheid van de mannen van toegevoegde esthetische waarde is op het gelaat, komt dit prikkende lichaamsdeel de eigenaar op extra distantie bij vrouwlief, kinderen en andere naasten te staan.

Over de methode gesproken: de secretaris is onlangs overgestapt naar een combinatie van nat en droog scheren. Al vanaf het begin hanteert hij het scheerapparaat, maar de laatste maanden sloeg de irritatie zowel fysiek als mentaal steeds meer toe. Een klein decennium geleden probeerde hij een blauwe maandag het scheermesje uit, maar dat resulteerde destijds in een onevenwichtig haarbeeld en een behoorlijk toegetakeld gezicht. Enkele weken geleden blies hij deze werkwijze nieuw leven in, ditmaal met een beduidend betere afloop. Vrouwlief was in ieder geval te spreken over zijn gladde konen en een extra streling was zijn deel.

Ofschoon het daarbij bleef, ziet de secretaris op dit terrein eindelijk eens wat lichtpuntjes. Hij is benieuwd naar de ervaringen en tips van lotgenoten om deze stijgende lijn voort te zetten!

7 gedachtes over “Gekscherend

  1. Je treft het, want wielrenners zijn natuurlijk ook scheerdeskundigen. Zo weet ik dat gel veel prettiger scheert dan schuim en dat je even moet uitvinden welk merk het goed doet. In mijn geval is dat bijvoorbeeld Nivea, maar sommige eigen merken kan ik ook prima hebben. Verder raad ik aan te scheren tijdens het douchen en te investeren in mesjes van een A-merk. Hoe goedkoper het mesje, hoe groter de schade aan het aangezicht, zo luidt een nieuw Midden-Brabants gezegde. Wie veel en vaak nat scheert zal merken dat de huid zich aanpast. Omdat wij deze week consequent vergeten nieuwe gel te kopen scheer ik me al een week zonder en zie, geen klachten. Ook herinner ik mij van vroeger gapende wonden bij het scheren van de benen, na meer dan tien jaar heb ik hier al jaren nooit meer last van. Tot zover. Dus.

  2. Vrouwen houden meestal van een man met een gladde huid. Een baard nodigt, voor mij althans, niet uit tot liefkozen.
    Wat ik nog erger vind, is een man met baard die nogal haastig heeft gegeten.

  3. Wat mij goed helpt is in de keelstreek het mesjes in tegengestelde richting langs de huid te halen; en met een goede balsem (inderdaad nivea) werk je die paar kleine wondjes wel weg. Het scheerritueel is een belangrijk iets in een man zijn leven; ik verwijs graag naar de scène uit Oorlogswinter, waarin dat ventje door zijn vader wordt geïnstrueerd hoe te scheren… een man-to-man talk! Prachtig.

  4. Als de baard het teken van wijsheid was, zou de bok de wijste zijn. Na de periode van de baard in de keel en een foto die duidt op villen maar niet op scheren, zou ik beginnen met het elektrische scheerapparaat in goede conditie te brengen en te houden (af en toe te oliën en steeds schoon). Het voorkomt altijd dat een dode leeuw door iedere haas aan de baard getrokken kan worden.

  5. De Voorzitter is ook een ‘avondscheerder’ en een Nivea-man. Toch houdt hij niet van scheren. Verzorgd of niet, een ongeschoren gelaat leidt ertoe dat hij beduidend meer met ‘U’ wordt aangesproken (of hebben ze het dan tegen mijn baard?).
    Daarnaast hou ik van de uitdrukking ‘hij moet ‘ns wat dichter bij het scheerapparaat gaan staan’. Geschoren of ongeschoren, man, vrouw of kind, allemaal kunnen we onze snor drukken …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s