Nelson Mandela By Himself (+++½)

Tijdens het bezoek aan Zuid-Afrika bezocht de Voorzitter, boekenliefhebber als hij is, meerdere boekwinkels.

Zo waren daar de stoffige tweedehands boekwinkeltjes en een heel specifieke winkel (de Voorzitter trof hier de ultieme combinatie van boeken, espresso en lederen fauteuils!). Ook een winkeltje met enkel Zuid-Afrikaanse titels ontbrak niet aan het rijtje. De eigenaar hier leek te worstelen met de ‘nieuwe wereld’. Zijn buitenlandse klant moest hij telefonisch teleurstellen vanwege het ontbreken van een webwinkel …

Nelson Mandela sculpture (Marco Cianfanelli)

Enfin, lezen verrijkt, zoals Nelson Mandela zou zeggen: ‘When we read we are able to travel to many places, meet many people and understand the world. We can also learn how to deal with problems we are having by learning from the lessons of the past.’

Het citaat komt uit Nelson Mandela By Himself (the authorised book of quotations). Eigenlijk kocht ik het omdat je van deze man wijsheid en visie verwacht. De citaten zijn een verzameling uit interviews, lezingen en literatuur, samengesteld door Sello Hatang en Sahm Venter en geautoriseerd door Mandela.

Thema’s variëren van ‘farming’ (Farming is not an easy thing) tot ‘marriage’, van ‘prison’ tot ‘Hollywood’; de man heeft werkelijk over alles iets gezegd. Zijn het wijze uitspraken of gemeenplaatsen? Je leest ze en denkt ‘zo is het’ en het is knap dat de man alles doorziet.

De Voorzitter mist echter uitspraken over het internet … maar wat heb je aan internet als je het echte leven niet kent, moet Mandela hebben gedacht. Waarom koop je een boek via een webshop als je het niet eens in je handen hebt gehad?
In Zuid-Afrika hebben ze nog de tijd en de ruimte om goed na te denken.

(Afbeelding: Marco Cianfanelli – homeiswheretheharddiskis.wordpress.com)

Advertenties

4 gedachtes over “Nelson Mandela By Himself (+++½)

    1. Om met eigen woorden te spreken: de vraag stellen is hem beantwoorden maar er valt wel iets op af te dingen. Om het dicht bij huis te houden: regel het echte huwelijks- en gezinsleven maar eens via internet. Ik vrees dat je zult merken dat je binnen de kortste keren een paar volgers minder hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s