Nieuwe verslavingen

De beschermheer, de social media expert en early adaptor in de NUt-gelederen, had ons wel iets duidelijker mogen waarschuwen voor de gevaarlijke verlokkingen van de i-Phone, Android of Blackberry. Sinds een maand heeft namelijk een HTC zijn intrede gedaan in huize secretaris. Hoewel het felbegeerde kleinood officieel in bezit is van vrouwlief, is het in de praktijk een soort van stoelendans tussen de familieleden om zich even flink uit te leven met het multifunctionele apparaatje. De wekker van de oven moet daarbij in stelling worden gebracht om de speeltijd af te bakenen, want elk gezinslid kampt momenteel met een eigen verslaving:

Bron: wordfeud.com

In de eerste plaats is daar de secretaris zelf, die altijd beweert dat hij niet bevattelijk is voor addicties. Hij is de laatste weken ongezond veel in de weer geweest met ‘Wordfeud’, een potje scrabble waar miljoenen Nederlanders zich momenteel door laten verleiden. Met zowel bekende als onbekende tegenstanders kun je tegelijkertijd het wereldberoemde woordspelletje doen. De secretaris is inmiddels bezig met het vijfde potje tegen een collega van P&O, waarbij de tussenstand een spannende competitie belooft: 2-2. Deze avond kruist hij zelfs de degens met vijf verschillende opponenten waarbij hij hoopt dat zijn linguistische achtergrond hem evenzovele zeges zal brengen.

De eega van de secretaris, doorgaans een evenwichtige Flevolandse, laat zich ook niet onbetuigd. Hier en daar een beetje Wordfeud-en, al dan niet om een gestresste secretaris te ondersteunen, als hij zich geen raad weet met x-en en y-en op zijn virtuele plankje. Verder verliest ze zich regelmatig in het spelletje ‘Bubble shooter’. Ook de principes hiervan zijn vrij eenboudig: schiet de bubbels met dezelfde kleur op elkaar. Zodra er 3 bubbels tegen elkaar zitten met dezelfde kleur, dan knappen ze en krijg je punten.

Bron: nl.softpicks.net

Maar het ergste moet dan nog komen. Zoonlief (6) en dochterlief (4) smeken bij thuiskomst van school niet meer om een snoepje of TV, maar willen hun kleutervingers zo snel mogelijk over de HTC laten glijden om ‘Angry Birds’ te spelen. Ze proberen in deze internationaal zeer populaire app met een katapult boos kijkende vogels te lanceren om in wankele constructies verschanste groene varkens te vernietigen. Het spel kent onnoemelijk veel situaties en levels die de koters van de secretaris al beangstigend goed uit hun hoofd weten.

Bron: mobzgames.com

U begrijpt dat de smartphone weinig rust gegeven is. Het is bijna wachten op het moment dat de secretaris er eentje zelf koopt, maar hij was van plan dit tot medio 2012 uit te stellen. Zeker nu de zomer ons de rug heeft toegekeerd, kan het hebbeding op nog meer stormloop rekenen. Help ons de winter door!

Advertenties

5 gedachtes over “Nieuwe verslavingen

  1. Onlangs op tv gezien bij DWDD: Wordfeud is inderdaad de nieuwe rage. Heel uitdagend om met een (groot) aantal mensen te spelen.
    J. Krabbe bv speelt ‘s-avonds, gaat slapen en kijkt de volgende ochtend naar zijn score.
    Maar wel opletten, dat je niet de hele dag overal tussendoor ermee bezig bent. Het wordt dan hinderlijk, net als al die mensen die overal tussendoor (onder het eten) moeteb smsmén.
    Wel is het gehalte van Wordfeud van een ander niveau.

  2. Heel verstandig om te wachten tot medio 2012, waarschijnlijk is de iPhone 5 dan nét beschikbaar! Overigens, laten we ons niet al te veel zorgen maken over het intensief spelen van spelletjes. Ze zijn erg leerzaam. Nothing lights up the brain like play!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s