De levensloop van de levensloop

Ha, het is zover. De overheid heeft de levensloopregeling de nek omgedraaid en er iets nieuws voor bedacht. Dit keer heet het vitaliteitssparen. Hadden we vroeger de keuze tussen spaarloon en levensloop, nu gaan we dankzij het vitaliteitssparen met zijn allen blakend van gezondheid ons inmiddels ver uitgestelde pensioen in.

De overheid heeft haar verbazing nooit onder stoelen of banken gestoken dat de levensloopregeling nooit een echt succes geworden is. En over een paar jaar zal ze verbaasd zijn dat vitaliteitssparen nooit een knaller geworden is.

Terwijl dat toch wel logisch is. Onze overheid is namelijk maximaal onbetrouwbaar als het aankomt op dit soort regelingen. De levensloop ervan is goed te voorspellen. 1. Het is aantrekkelijk, we stappen er met z’n allen in. 2. Het kost de overheid te veel geld. 3. De regering herziet de regeling en schaft de voordelen af.

Met een overheid die zo met je omgaat is het niet afwachten of je genaaid wordt, maar wanneer. Inmiddels zijn we met z’n allen zo gewend geraakt aan deze werkwijze dat we het wel geloven, welke regeling de overheid ook bedenkt.

Er blijft nog maar 1 regeling over: zelf sparen op de bank.  En dan hopen dat die niet omvalt.

Advertenties

3 gedachtes over “De levensloop van de levensloop

  1. Geen enkele regeling lijkt een lang leven beschoren en zelfs sparen is een onzeker avontuur. Je zou bijna alles maar meteen verbrassen, ware het niet dat je kinderen nog willen studeren. Daar lijken we tzt heel veel geld voor nodig te gaan hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s