Dr. Katz professional therapist

Misschien gaat er een lichtje branden als u de titel van deze post leest. De kans is groter dat dat lichtje niet gaat branden.
Dr. Katz is een Amerikaanse animatieserie die begin deze eeuw werd vertoond op de Nederlandse tv (de VPRO, meen ik). De hoofdrolspelers zijn de archetype psychiater Dr. Katz, zijn zoon Ben (die maar niet volwassen kan worden noch een baan vindt) en de chagrijnige receptioniste van Dr. Katz, Laura (waar Ben een oogje op heeft).

De afleveringen bestaan uit gesprekken met patiënten die de raarste wendingen nemen en huiselijke taferelen met Dr. Katz en zoonlief Ben. Variërend van thema’s als ‘wat doe je op de zaterdagavond’ of de ‘verstandskiezen van Ben’.
De scènes worden steevast ingeleid door een soepele jazz-tune vergezeld met een zwart-wit beeld van bijvoorbeeld de gevel van het appartement van de Katzes. De hele serie is gemaakt in Squigglevision; enkel de personen en de voorgrondobjecten worden gekleurd, terwijl de achtergrond zwart-wit blijft. De kleuren vertonen een typisch bevend karakter.
Ik zal u verder de details besparen. Wat ik kan zeggen is dat een aflevering van Dr. Katz mij altijd een bijzonder opgewekt gevoel gaf. Zonder dus die € 75,- consultkosten (of hoeveel is het tegenwoordig?).

Hieronder een voorproefje, meer voorbeelden zijn te vinden op YouTube.

(Afbeelding: it.series-tv-shows.com)

Update: 17 april 2017

3 gedachtes over “Dr. Katz professional therapist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s