NUtferentie: u gaat van ons horen in 2012

December is niet alleen de maand van Sinterklaas en Kerst, het is naar goed gebruik ook de maand waarin het bestuur van NUt de NUtferentie organiseert. En dus betrad de Beschermheer vandaag om 14.31 uur de Verkadefabriek te ‘s-Hertogenbosch, waar hij behalve de Secretaris en de Voorzitter ook een opgerolde struisvogel aantrof, al bleek dit laatste bij nadere inspectie een ooit aan de jonste Secretaristelg uitgeleend speelkleed te zijn. Het ding heeft ons de rest van de dag achtervolgd als een vijfde wiel aan de wagen, een blok aan het been, nou ja, whatever.

De NUtferentie werd afgetrapt met een espresso en lauwe chocomel en voordat de deelnemers aan de bijeenkomst het zelf in de gaten hadden was al besloten dat er in de komende maanden een visueel NUt-manifesto ontwikkeld zal worden. Een mooi klusje voor de Beschermheer, die zit de laatste tijd toch al behoorlijk te prutsen met iMovie. Bovendien zal de Voorzitter zich opnieuw buigen over de vormgeving van het blog en zal de Secretaris opnieuw nadenken over mogelijke gastauteurs.

Vervolgens ging men aan de slag met de notulen van de Klankbordgroepvergadering, die behoorlijk gedateerd doch daarom nog niet minder waardevol bleken te zijn. Eén van de suggesties, die van een NUtprijs, werd omarmd en vervolgens 180 graden gedraaid: NUt zal in gevallen van buitensporige oppervlakkigheid en smakeloosheid mensen/organisaties/fenomenen bekeuren met een NUtboete. De betreffende mensen krijgen dan een keurige NUtbon uitgeschreven.

Ondertussen viel ergens het woord authenticiteit, waarna zich een discussie ontspon rondom dit begrip. Kan een mens wel authentiek zijn? En als we het al kunnen, zijn we het dan misschien tijdens onze allerintiemste, individuele momenten? (Hopelijk kunnen de Secretaris en de Voorzitter leven met deze omschrijving van een bepaalde handeling).

We kwamen er niet echt uit. Niet erg, want het was geen geagendeerd item. (Spreek uit: aitem, mensen die ietem zeggen, leggen meestal ook in het woord pagina de klemtoon verkeerd, een uiterst hinderlijke gewoonte van treurig aandoende, sipkijkende, kantoorklerken). Wel geagendeerd waren de statistieken. De Secretaris was zo aardig geweest om de bezoekerscijfers van  van dit blog het afgelopen jaar onder de loep te nemen, waardoor wij u met trots kunnen melden dat ongeveer 60.000 bezoekers het afgelopen jaar NUt op dit blog wisten te vinden!

Wij vervolgenden de NUtferentie bijzonder besluitvaardig: er komt in 2012 niet alleen een beeldmanifesto, ook de eerste NUtpocket zal het licht zien. De voorlopige titel is veelbelovend: De snor van Ted de Braak en andere verhalen.  Bestellingen kunnen nog niet gedaan worden. Wel kunt u artikelen van het NUtblog die u graag in de pocket terug wilt zien aandragen via het reactieformulier onder aan dit bericht.

Inmiddels was de agenda volledig doorlopen, waarna de Secretaris een voorwerp dat hem inspireert op tafel legde: een kleine voetbal. Over het hoe en waarom zult u in de komende week/weken op dit blog kunnen lezen. De Voorzitter liet ons een pen zien waar hij een speciale band mee heeft. Altijd op zak, er worden zoveel ideeën mee aan het papier toevertrouwd dat de vulling slechts 4 tot 6 weken meegaat! De Beschermheer, tenslotte, vertelde bezig te zijn met het ontleden van het probleem dat we juist dat wat we van binnen voelen, onze overtuigingen, moeilijk kunnen verwoorden, terwijl verhalen juist zulke krachtige communicatie-instrumenten zijn. Een prachtig dilemma, maar we hadden honger en werden bovendien verwijderd door het personeel van de Verkadefabriek, zodat de Beschermheer en de Voorzitter opnieuw gedwongen waren het pand voortijdig te verlaten.

Getreurd werd er echter niet. Onder het genot van een door onze vaste lezer Wallie gesponsorde fles uitstekende Portugese, rode wijn, bespraken wij de rest van de zaken bij eetbar Dit, een tent die wij waarschijnlijk een dezer dagen nog wel zullen reviewen. Aardig voor deze sponsor zal het besluit zijn dat het bestuur van NUt de intentie uitgesproken heeft te streven naar een wat meer evenwichtige verdeling in de plaatsingsmomenten van nieuwe artikelen, zoals nadrukkelijk door hem gevraagd.

Wat vooral beklijft: een manifesto en een pocket. U zult van ons horen in 2012. We hebben er zin in.

4 gedachtes over “NUtferentie: u gaat van ons horen in 2012

  1. Een in te hoog tempo geschreven verslag van de NUtferentie en dat is te merken ook. Buitengewoon positief is echter dat de heren allerminst zijn uitgeblust. Zo te lezen enthousiast, vliegen ze er voor 2012 opnieuw vol in. Fasten your seatbelts.
    Ik kijk eerst nog reikhalzend uit naar de statistieken over 2011.

      1. Het genoegen is geheel aan mijn kant.
        Was het vorig jaar Spaans, dit jaar Portugees dan mag het volgend jaar Italiaans of Grieks zijn. Uit solidariteit steunen we per slot van rekening economisch zo toch ook de nieuwe PIGS landen ‘but keep NUt alive’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s