Eetbar Dit (+++1/2)

Sex and the city. De Beschermheer kan er niks aan doen, maar dat is wat hem het als eerste te binnen schoot toen hij samen met de Voorzitter en de Secretaris van NUt het pand van Eetbar Dit in ’s-Hertogenbosch betrad. De setting: een lange bar in een te smalle ruimte: veel wannabehippe dertigers, overwegend koele kleuren in het interieur en opvallende rode letters tegen de achterwand. En druk, druk, druk. Wij baanden ons een weg tussen bar en tafels door naar iemand die eruit zag als een personeelslid, waarbij wij hopelijk slechts maximaal vier mensen zo hard in de rug raakten dat zij met hun gezicht in hun puntzak met friet belandden. Want ja, Eetbar Dit doet mee aan de hippe frietpuntzakkentrend die ons land teistert.

Wij moesten even wachten op een tafeltje. Geen nood, ook aan de bar kun je prima een fles wijn (de beruchte door Wallie gesponsorde fles) aan laten rukken. Eenmaal aan tafel in het achterste, gelukkig wat bredere gedeelte van het restaurant, viel ons het volume van de muziek op, die stond erg hard. Misschien hoort dat zo in een tent die zichzelf als hip positioneert, maar voor een lekker gesprek mag het net een tikkie zachter.

Wij bestelden het een en ander, ons enigszins verbazend over de kaart, die nogal onduidelijk is over wat bedoeld is als voorgerecht en wat als hoofdgerecht. Het zal bewust zijn, want Dit profileert zich als “gewoon gezellig met hier & daar een knipoogje. Bij ons geldt: voel je thuis. Daarvoor serveren wij onze kleine gerechten.” Verder gelden er geen regels en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

Hulde voor de grove tapenade, erg lekker. Ook de springroll met pekingeend van de Beschermheer was prima, al ontbraken de tarwenoodles die de kaart beloofde. Misschien had de kok deze keuze gemaakt omdat ook wij bezweken waren voor de verleiding van de puntzak met friet. En complimenten voor het vruchtenijs, zonder meer goed te noemen.

Al met al weinig minpuntjes, behalve de wat ongelukkige architectuur van de voorste zone van het restaurant. Of toch: het personeel vroeg tot drie keer toe om geduld op momenten dat wij iets te drinken wilden bestellen om daarna iets schier zeer onbelangrijks te gaan doen in plaats van ons aandacht te geven. Dat hóórt niet, vinden wij. En ook dat ongezellige bestellingenpaneel tegen de wand, weg ermee.

Verder is Eetbar Dit niet duur. Prima prijs-kwaliteit dus: drie en een halve ster. Leuke tent, we gaan er vast nog eens heen.

3 gedachtes over “Eetbar Dit (+++1/2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s