De Dijk in Paradiso (++++)

Bij De Dijk denkt de Voorzitter altijd aan Huub van der Lubbe die in close-up voor de camera een boterham eet, aan cd-opbergrekjes van IKEA én Senseo-apparaten. Het eerste is te verklaren want het betreft een oude video van de Amsterdamse band, het tweede en derde is onverklaarbaar.

De Dijk (Paradiso)De Voorzitter en partner troffen de muzikanten, die dit jaar hun 30-jarig bestaan vieren, in hun thuishonk. Paradiso, de Amsterdamse poptempel waar vele grootheden het podium betraden met in hun rug de prachtige glas in lood roosvensters.

Over het voorprogramma kan ik kort zijn; funky met een enorme haardos.
Dan: zou de vrouw die de setlists op de grond plakte en de waterflesjes voor de mannen alvast opende een functie-omschrijving hebben?

Van der Lubbe komt op in een glanzend showpak met stropdas, waarvan, naarmate de avond vorderde steeds meer verdween (hij eindigde in een zwart t-shirt). De Dijk speelde geroutineerd hun set en wist de zaal aan het dansen te brengen (‘Dansen op de vulkaan’). Hoogtepunt was, wat de Voorzitter, betreft, ‘Hou me vast’ (hoewel er op dit moment niets viel vast te houden want zijn partner stond dichter bij het podium dan hijzelf vanwege het betere zicht).

‘De Dijk gaat door, wij kunnen er gewoon niet mee stoppen’, aldus de charismatische zanger. Knap hoor, in een jaar waarin rockbands als R.E.M., Kings Of Leon ermee stopten en U2 openlijk twijfelt aan hun voortbestaan.

Enfin, voor een leek wat betreft muziek van De Dijk, was het een onderhoudende avond. De ritme- en blazerssectie waren oorstrelend. Een witte wijn voor Van der Lubbe bij de laatste nummers en een blik naar het balkon. De Dijk stond als een huis (dijk?) in eigen huis. De Voorzitter en partner komen unaniem op: ++++.

(Afbeelding: flickr.com)

Advertenties

3 gedachtes over “De Dijk in Paradiso (++++)

  1. De onverklaarbaarheid van Ikea en Senseo is in dit geval wel grappig; ik heb een associatie met de Rijksdagbrand door naamgenoot Marinus maar dat is allemaal ‘nergens goed voor’.
    De samenwerking met Salomon Burke leek veelbelovend, jammer van zijn dramatisch overlijden. Had de band een ‘boost’ gegeven. De ‘waterdraagster’ is trouwens de chauffeuse annex kloek, van de band.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s