Indrukwekkende sportvrouwen: Marta Vieira da Silva (21)

Nummer 21 in deze indrukwekkende reeks, maar zeker niet de minste: Marta Vieira da Silva. Of, kortgezegd, Marta. Zij is de Lionel Messi onder de vrouwen. Met 1,63 meter trouwens nóg kleiner.  Ontdekt op 14-jarige leeftijd door de Braziliaanse coach Helena Pacheco, waarna ze voor Vaso da Gama ging voetballen. Later verkaste ze naar Europa, waar ze in Zweden ging spelen, bij Umea. En dat is precies waar ze mevrouw de Beschermheer tegenkwam bij een Champions Leaugue treffen tegen het Zeistse Saestum. Ach ja, das war einmal, ver voor de oprichting van de Nederlandse Eredivisie voor vrouwen  en alle bijbehorende ruzies tussen KNVB en Vera Pauw.

Marta staat bekend als een dribbelkoningin. En wel hierom:

Hoe dan ook, nu speelt ze in de States. Om even te onderstrepen hoe goed zij is: verkozen tot beste voetbalster ter wereld in 2006, 2007, 2008, 2009 én 2010! Maar er is meer in het leven, weet ook Marta. Als goodwill ambassador van de Verenigde Naties bestrijdt ze net zo hard de armoede als haar tegenstanders op het groene veld. Sorry voor dit cliché. Ze is een geweldige voetbalster.

Advertenties

2 gedachtes over “Indrukwekkende sportvrouwen: Marta Vieira da Silva (21)

  1. Nooit gehoord van deze Marta. Acties zien er mooi uit maar ondanks de selectie hierin, sterven de meeste in schoonheid en zijn weinig effectief. Misschien is dat ook nog wel de charme van vrouwenvoetbal en niet zozeer het spel om de knikkers.
    Zit er nog een comeback in voor mevrouw de Beschermheer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s