Hogedrukreinigers (+) en Bladblazers (-)

Het is dezer dagen nogal regenachtig en dat heeft zo zijn voordelen. De Beschermheer laat zich namelijk niet door een druppeltje of wat uit het veld slaan. Letterlijk, want tegenwoordig doet hij aan veldrijden. Een welwillende sympathisant stelde hem een echte cyclocrossfiets ter beschikking en daar maakt hij volop gebruik van. Beter dan de mountainbike blijkt hij geschikt voor de typisch Brabantse mix van zanderige bosgrond met uitstekende boomwortels en ruw asfalt, nu en dan onderbroken door de onvermijdelijke, te pas en vooral te onpas neergesmeten verkeersdrempels.

Bon, laten we ons niet verliezen in technische details en rechtstreeks doorstoten naar het in de eerste regel genoemde voordeel van het slechte weer: de hogedrukreiniger. Zo’n fiets wordt natuurlijk ontzettend smerig en dan moet hij weer schoon. Dan trekt de Beschermheer keer op keer met veel genoegen zijn deze zomer aangeschafte, knalgele, Kärcher hogedrukreiniger uit de schuur.

Een moment van glorie, want als dat potjandrie geen mannelijk ding is! Misschien evenaart hij in die zin de barbecue wel! Het begint er al mee dat je, daarbij uiterst geroutineerd kijkend, een aantal koppelingen vast moet klikken tussen diverse hulpstukken van buitenkranen, haspels en tuinslangen. Vervolgens dient de loop op het spuitpistool geklikt te worden, met een beweging waarop een Balkansniper jaloers zou worden. En dan, als alles professioneel gereed gemaakt is, kan de trekker van de Kalashnikov, pardon, Kärcher, overgehaald worden, waarna door de grote spuitkracht een heerlijke terugslag gevoeld wordt door de spuiter.

Jammer dat je het vervolgens allemaal weer op moet ruimen, maar enfin, er zijn ergere dingen. Bladblazers bijvoorbeeld. De herfst zit er gelukkig weer op en de dagen lengen weer, maar als wij terugkijken op het najaar, dan moeten wij concluderen ons weer bijzonder geërgerd te hebben aan deze of gene die zich bezondigd heeft aan het hanteren van de bladblazer. Wat een herrie om een paar blaadjes een paar meter verderop te blazen. En wat een nutteloos ding. Bij het eerste het beste zuchtje herfstwind waait de hele boel weer terug. Het ergste zijn de mensen die hier ook nog een veiligheidsbril bij opzetten. Je blaast nota bene van je áf!

Advertenties

4 gedachtes over “Hogedrukreinigers (+) en Bladblazers (-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s