De beste 10 hits met ‘tijd’ in de titel

Het nieuwe jaar is aangevangen en ook in 2012 zal het begrip ‘tijd’ een belangrijke rol spelen op het NUtblog. De secretaris voegt hier graag alvast een paragraaf aan toe. Hopelijk bent u na de Top2000 en alle lijstjes en jaaroverzichten nog niet helemaal murw, want hier  de beste 10 nummers met het woord ‘tijd’ (ongeacht taal) in de titel:

10. Deep Purple – Child in time (1970): Niet de favoriet van de secretaris, maar de gemiddelde Top2000-luisteraar kan al jaren geen genoeg krijgen van de uithalen van zanger Ian Gillan.

9. Andrea Bocelli & Sarah Brightman – Time to say goodbye (1997): Romantische synthese tussen klassiek en pop. Internationale hit die de roem van Bocelli definitief bezegelde.

8. Clannad & Bono: In a lifetime (1985) – Nog zo’n vruchtbare eenmalige samenwerking. Het nummer dat in 1989 nogmaals werd uitgebracht, is tot nu toe Bono’s succesvolste solo-uitstapje.

7. Culture Club – Time (clock of the heart) (1982): Opmerkelijk gevoelig nummer van Boy George en co die bewezen van meerdere markten thuis te zijn. Prachtige ondertitel ook. Verscheen op 1e kerstdag 1982 in de Top40 en hield het daar 7 weken vol.

6. Pink Floyd: Time (1973): Speciaal voor de eega van de secretaris dit monument van Pink Floyd van het album ‘Dark side of the moon’. Laat het rustgevende intro tot u komen! Hierin wordt het begrip tijd het concreetst benaderd: een halve minuut getik en gerinkel van verschillende klokken, opgenomen door niemand minder dan Alan Parsons.

5. Cyndi Lauper –  Time after time (1984): De extravert geklede roodharige zangers verraste vriend en vijand met deze heerlijke ballad na het frivole ‘Girls just to want to have fun’. Deed dat daarna nog haarfijntjes over met ‘True colors’.

4. Is Ook Schitterend – Voltooid Verleden Tijd (1997): Het zou jammer zijn, als u deze klapper van de Groningse studentenband vergeten bent. ‘Is dit nu het einde van het feest….’. Voor de secretaris hoeft dit partijtje in ieder geval niet op te houden. Jammer dat we zanger Joost Marsman daarna niet veel meer gehoord hebben.

3. Jim Croce – Time in a bottle (1973): Ontzettend ingetogen en melancholisch stemmend nummer van singer-songwriter Croce. Helaas was Croce zelf niet veel tijd gegund: hij overleed op 30-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk. Zijn faam bereikte postuum zijn hoogtepunt.

2. Prince – Sign of the times (1987): Zeer geëngageerde song van His Royal Purpleness over de tijdgeest. ‘In france a skinny man died of a big disease with a little name. By chance his girlfriend came across a needle and soon she did the same’. Met ondertussen die heerlijke beat eronder.

1. Doe Maar – Tijd genoeg (1982): Is dit de mooiste? Ondoenlijk om te bepalen natuurlijk. De uitgebreidere bewieroking van de secretaris vindt u hier.

Advertenties

11 gedachtes over “De beste 10 hits met ‘tijd’ in de titel

 1. Strikt gesproken voldoen slechts twee van de tien hierboven opgesomde nummers aan de door de schrijver dezes zelf gestelde voorwaarden, maar blijkbaar worden titels met daarin een vertaling van het woord “tijd” ook (oogluikend?) toegestaan.

  Hier volgt een addendum op bovenstaande lijst:

  * The Time (Dirty Bit) – Black Eyed Peas
  Wie kent ‘m niet, “(I’ve Had) The Time Of My Life” van good old Bill Medley en Jennifer Warnes uit de film “Dirty Dancing”. Mijn voorkeur gaat uit naar de versie waarin het nummer in een heerlijk dansbaar jasje is gegoten door de Black Eyed Peas, aangevoerd door de al even heerlijke Stacy Ann Ferguson (beter bekend als Fergie).

  * Time Of The Season – The Zombies
  Lekker relaxed nummer, gebruikt in een reclame voor een welbekend biermerk.

  * De Hoogste Tijd – Andre Hazes
  Ongetwijfeld het bekendste nederlandstalige nummer dat in deze lijst kan staan. Eenieder die ooit eens tot sluitingstijd in de kroeg heeft gestaan, heeft dit nummer uit volle borst meegezongen. De kracht van dit nummer schuilt ‘m in het feit dat de tekst ook met dubbele tong eenvoudig uit te spreken is.

  1. Dat vertalingen ook toegestaan worden, leek me evident, maar heb het tekstueel aangepast.
   Goede aanvullingen. De Zombies hebben het net niet gehaald. ‘The time of my life’ heb ik toendertijd zo vaak gehoord, dat ik er bijna door getraumatiseerd ben. Dat ik het liedje van André Hazes vergeten ben, komt vast door het feit dat ik de laatste jaren de sluitingstijd van kroegen bij lange na niet meer gehaald heb.

 2. In mijn top 10 zou Time bomb van Rancid ook zeker niet ontbreken. En aangezien de titel het toch over tijd heeft en het toch de weemoedige periode van terugkijken op het vorige jaar is mag “Mooi was die tijd” van Corry Konings natuurlijk ook niet ontbreken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s