Tapasbar Me Gusta, Den Bosch (+++)

De drie auteurs van het NUtblog zouden afgelopen zaterdag met partners uit eten gaan in Den Bosch. Helaas gooide de NS -of misschien is het billijker om Prorail de schuld te geven- roet in het eten, althans figuurlijk, want de winterse spoorproblematiek belette de Voorzitter om op de afgesproken plek te belanden. Aangezien beider oppassen al gearriveerd waren, besloten de Beschermheer en de Secretaris en hun eega’s desondanks de culinaire kwaliteiten van tapasbar ‘Me Gusta’ aan een kritische test te onderwerpen.

Nadat beide echtparen elkaar al bij de door de Beschermheer slim bedachte gratis parkeerplaats hadden ontmoet, spoedden zij zich door de snijdende koude naar de Brede Haven. De binnenkomst was hartelijk: de Secretaris werd nog bedankt dat hij twee stoelen had afbesteld, zodat het etablissement meer omzet kon draaien. De keus was voor een viertal verbluffend snel gemaakt: het gezelschap opteerde voor het verrassingsmenu dat bestond uit vier rondes met steeds drie verschillende soorten tapas.

Het personeel behoorde zeker niet tot de hors categorie. De mannelijke ober deed zijn uiterste best, maar worstelde eerst zichtbaar met de kurk in de wijnfles en later met het richting keuken doorcommuniceren van de (tijdelijke) ei-allergie van een van de dames. Zijn vrouwelijke collega wekte door haar rauwe overkomen en gefakete enthousiasme al snel de irritaties van de heren van het NUtblog: ‘zo weinig authentiek’ en ‘voelt zich te groot voor dit werk’ waren de alras gebezigde kwalificaties.

Bron: youropi.com

Goed, dan het eten. De diverse rondes brachten een gevarieerd palet aan tapas, waar met name de albóndigas (pittige gehaktballetjes), de dadels met geitenkaas en de empanadillas (rundvleespasteitjes) op unanieme goedkeuring konden rekenen. Een heikele kwestie: zat er nou wel of niet ei in de albóndigas? Volgens de gastvrouw waren ze “door iemand anders bereid, die lastig te bellen was”. Volgens de Beschermheer een ingewikkelde manier om te vertellen dat ze uit de supermarkt kwamen, hoewel dat gezien de uitstekende smaak onwaarschijnlijk was.

De rest van de tapas waren prima, maar niet bijzonder tongstrelend. Leuk en gedurfd overigens dat ook gefrituurde anjovis tot de selectie behoorde. Daarnaast was het prettig dat voor de eega van de secretaris als vervanging van enkele ei-bevattende tapas een alternatief werd geserveerd. Dat die niet altijd tegelijkertijd kwam, zien we maar door de vingers. De wijn uit Olite (Navarra), wederom aangeboden door donateur Wallie (waarvoor nog dank van het hele gezelschap), kreeg ook een pluspunt: een rijpe en diepe dronk volgens de twee aanwezigen die in de gelukkige gelegenheid waren om deze te mogen consumeren.

Jammer dat de magen na deze vier ronden niet helemaal gevuld waren: de Beschermheer begon meerdere malen over de kwarktaart die bij hem thuis in de koelkast lag te wachten. Hij had beter gewoon een toetje kunnen nemen: de crema catalana bijvoorbeeld, waar de Secretaris zeer over te spreken was. Deze laatste dronk als enige een kop koffie en kwam erachter dat hij deze avond met drie theeleuten had doorgebracht. Het was het moment waarop hij de Voorzitter het meest miste en uit piëteit nam hij geen espresso – zijn gebruikelijke keuze- maar een cappuccino.

Bij het vertek besloot het gezelschap in gezamenlijkheid alvast het aantal sterren te bepalen en vrij snel kwam het tot een eindoordeel van +++. Een laatste opmerking richting Me Gusta betreft de iets te luide muziek, een euvel waar volgens de dag ervoor in DWDD verschenen ontwerper Paul Mijksenaar menig restaurant zich debet aan maakt. Desondanks kwam het viertal tot zeer gezellige gesprekken die soms gelardeerd werden door spannende ontboezemingen.

Advertenties

4 gedachtes over “Tapasbar Me Gusta, Den Bosch (+++)

  1. Verdorie, hebben wij die ontboezemingen gemist.! Alhoewel ik er eentje wel kan raden. En is de Voorzitter en passant ook gerecenseerd?
    De ‘Geen muziek’ bordjes zijn overigens te bestellen bij Stichtng BAM!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s