Roels: prima voor alles “daar tussenin”

Wie scherp oplet, heeft het al een tijdje in de gaten. NUt heeft het culinaire vizier op ’s Hertogenbosch gericht. En hoera, een bijdrage van een gastauteur! Janneke Klerken it is!

Roels rules! Nee, dat zou te makkelijk zijn. Negen kakelende vrouwen gaan tenslotte niet over een nacht ijs. En ja, deze keer geen recensie vanuit gebruikelijk oogpunt, maar vanuit een vrouwelijke hoek. Het gezelschap dat deze vrijdagavond Roels betrad, bestond uit louter dames. Vanuit maar liefst zes verschillende windhoeken, inclusief het Belgische Wavre, streken zij allen neer in Den Bosch voor een gezellig avondje.

Bij  binnenkomst viel direct de rumoerige ambiance op. Een vol gebeuren, wat zeker niet het stempel ‘knus en intiem’ mag hebben. Op zich prima passend bij het gezelschap deze avond, dus so far so good. Eén voor een druppelden de dames binnen, om te beginnen met een drankje aan de bar. Jammer was dat onze reservering niet was doorgekomen. Na enig zoeken bleek deze te zijn opgeslagen als ‘Amstel Tent’. Beetje vreemd, de dame in kwestie heet Antoinette.

Roels bezit twee verdiepingen, en op die tweede stond onze tafel. Ook hier geen optimale akoestiek, rumoer alom dus. De bediening hield er duidelijk vaart in. Overigens wel op kundige en vriendelijke wijze. En, niet geheel onbelangrijk, zeer aardig om naar te kijken. Het hoofdgerecht stond naar onze mening echter net iets té snel voor onze neus. Maar we hadden het veel te druk met andere dingen om ons hier verder mee bezig te houden. De kaart is gevuld met standaard gerechten, en zo smaken ze ook. Meer dan een ‘prima’ kunnen we er niet van maken.

Later op de avond blijkt Roels omgetoverd te worden tot een heuse stapkroeg, zo bleek toen we na de koffie en thee weer beneden kwamen. Met drie zwangeren én daarnaast nog drie bobs in het midden, hebben deze dames het gelaten bij één laatste drankje aan de bar, en Roels dus lang voor sluitingstijd verlaten. Het zag er echter gezellig uit om ook een avond (zonder eten) door te brengen.

Voor een romantisch diner of een hoogstaande menukaart is Roels niet de aangewezen plek, maar voor alles daar tussenin een prima gelegenheid voor een gezellige avond.

Advertenties

3 gedachtes over “Roels: prima voor alles “daar tussenin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s