NUt krijgt gelijk, qua administratiekosten

Meestal heb je gelijk, maar krijg je het niet. Así es la vida. Des te leuker is dan ook het als de kansen zich keren. En dat lijkt nu te gaan gebeuren. Wij van NUt trokken aan de bel op 25 maart 2010, bijna twee jaar geleden dus. Mevrouw de Beschermheer had weer eens alle snelheidslimieten verpulverd en was dientengevolge bekeurd. Terecht. Maar de 6 euro administratiekosten bovenop de boete, die klopten natuurlijk niet. U kunt het hier nogmaals lezen.

Sindsdien zijn dus bijna twee jaar verstreken. Mevrouw de Beschermheer heeft gedurende die periode haar leven qua snelheid behoorlijk gebeterd, maar aan dat gegeven gaan we nu even met 130 kilometer per uur voorbij. Op de juiste plek is dat momenteel toegestaan trouwens. Nee, wij willen even terugkomen op die administratiekosten. Want wat lezen wij zojuist op de iPhone app van de Volkskrant? Bernd van der Meulen, hoogleraar Recht en Bestuur aan de Wageningen Universiteit, heeft de administratiekosten die hij aangesmeerd kreeg succesvol aangevochten bij de rechter. “Mensen die een straf krijgen, hoeven niet te betalen voor de uitvoering daarvan.” Ha!

Als dit oordeel in hoger beroep standhoudt, wat wij voorspellen, gaan we iets leuks beleven. Er zijn sinds 2009, toen dit onwettige geintje ingevoerd werd, naar onze (ruwe) schatting 3 miljoen verkeersboetes uitgeschreven. Er kan dus straks voor 18 miljoen aan administratiekosten teruggeëist worden.

De Beschermheer zal dit zeker doen. En dat niet alleen. Hij zal 6 euro administratiekosten in rekening brengen :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s