Misschien wel de beste espresso van regio Nijmegen: sportcentrum Lierdal, Molenhoek

De Voorzitter presenteerde een paar jaar geleden een lijstje etablissementen waar zeer goede espresso’s te consumeren zijn. Terecht stond daar een aantal Zuid-Europese kandidaten bij, want daar beheersen ze dit vak als geen ander. Gelukkig heeft de Voorzitter ook dichter bij huis enkele uitstekende ervaringen opgedaan met het sterke goedje, zodat hij bij grote nood snel de fiets kan pakken en een ‘espresso-moment’ kan beleven.

De secretaris heeft in zijn buurt onlangs ook een uitmuntend exemplaar mogen nuttigen. In Molenhoek is het sportcentrum enkele jaren geleden volledig gerestyled. De nieuwe eigenaar, de heer Tenten, is daarbij niet vergeten dat een goed bakkie koffie voor of na het sporten van niet te onderschatten waarde is. De secretaris kan helaas op dinsdagavond deze smaaksensatie niet ondergaan, want dan zou hij urenlang strak in zijn bed liggen. Want, oei wat is die sterk, de Mocca d’Or van sportcentrum Lierdal. Zoals een goede espresso betaamt, kruipt hij bijna tegen de binnenkant omhoog en laat hij er mooie donkere vlekken achter.

Foto: T. Klijn

De secretaris speelt incidenteel in het weekend in het sportcentrum en dan grijpt hij zijn kans schoon. Tot nu toe na afloop, dus het is onduidelijk of de Lierdal-espresso tennisprestatieverhogende kwaliteiten bezit. Heerlijk om bij het nakeuvelen en analyseren deze donkere substantie tussen duim en wijsvinger te houden. Overigens starten in de buurt enkele mountainbikeroutes en wandelpaden: de espresso zou zeker kunnen helpen om de alertheid op de hobbelige paden op te schroeven.

Advertenties

2 gedachtes over “Misschien wel de beste espresso van regio Nijmegen: sportcentrum Lierdal, Molenhoek

  1. Molenhoek … zou eigenlijk tot de plekken in Nederland moeten behoren waar ik graag kom.
    Ik ben benieuwd naar de smaak van de espresso. Mijn lijstje houd ik bij in het hoofd, noemenswaardige aanvullingen zijn er niet op dit moment. Maar ik nodig de secretaris graag uit om de huisgemaakte espresso van de Italiaanse koffiemaker ‘ns te komen proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s