Hoera, de raket is 50 jaar!

Mensen, we hebben een feestje te vieren. De raket wordt vijftig jaar. De Beschermheer heeft er al heel wat achter de kiezen, maar leert vandaag nieuwe dingen over het hitnummer van Ola (Unilever). Zo blijken de smaken van de drie “trappen” framboos, sinaasappel en ananas te zijn. Nooit bij stilgestaan, voor ons is het gewoon allemaal zoete troep, lekker!

De eerste raket zag in 1962 het levenslicht. Niet toevallig was dit uiteraard het tijdperk waarin de ruimtevaart zich écht begon te ontwikkelen. Eerst schoten de Russen een hondje in een baan om de aarde, wat later Yuri Gagarin. De Amerikanen schrokken wakker en stuurden nog in hetzelfde decennium wat mensen naar de maan.

Ruimtevaart is tegenwoordig van iedereen, de raket ook. Vrijwel elke zichzelf respecterende supermarktketen heeft tegenwoordig een eigen versie. Met een chocoladetopje schijnt hij Spoetnik te heten.

Zoals gezegd: de Beschermheer mag ze graag verslinden, die raketjes. Zeker op warme dagen. Het lijkt hem wat gezonder dan een Magnum en wat minder naar karton smaken dan een Cornetto, vandaar.

Tot slot nog een bekentenis: de Speedy, die was toch eigenlijk nóg lekkerder.

Advertenties

5 gedachtes over “Hoera, de raket is 50 jaar!

  1. Bovendien was de speedy maar 50 ct en de raket 75 bij het E3 strand. Scheelde toch weer wat flesjes… In huize bartholomeus is de raket bij de jeugd ook nog veruit favoriet, al ben ik zelf toch meer van de magnums. In ieder geval ook weer wat geleerd over de smaken!

  2. Inderdaad, heimwee naar de Speedy, ook in Oss was die destijds 50 cent bij de tennisclub. Zou die nog bestaan? Ik zou er heel wat moeite voor doen om er aan te komen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s