Slapen tussen de geschiedenis

Oxford, studentenstad en broedplaats van academische wonderen, was de reisbestemming van de Voorzitter en partner.
Een tijd geleden kwamen wij op het spoor van de bijzondere locatie in deze charmante omgeving.

Keble College, OxfordGeen hotel of hostel voor ons maar een ‘university room‘. Wij sliepen op het terrein van Keble Colege, opgericht in 1870 en destijds vooral bekend om het theologische onderwijs. Oxford heeft meerdere colleges en Keble is één van de grootste. Ronald Reagan was ooit als fellow verbonden aan dit college. De neo-gothische bouwstijl maakt de gebouwen markant, mede door de rode kleur van de stenen.

Het concept is simpel. Je kunt een kamer huren op het complex (incl. douche en toilet). De kamers zijn redelijk spartaans ingericht. Een eenvoudig bed, een bureau en een fauteuil behoren tot de uitrusting. De verwarming wordt centraal geregeld dus dekens heeft u ’s nachts (in de winter) niet nodig.

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen en is meteen een bijzondere ervaring. Van 8 tot 9 uur kunnen we aanschuiven in de ‘Hall’ Twee lange rijen met gedekte tafels waaraan je tijdens het ontbijt constant om je heen aan het kijken bent.

We worden geholpen door de ‘hoofdlakei’ en twee hulpjes. Een prima ontbijt wordt geserveerd met, bovendien, goede koffie. Strikt om 9 uur komt de schoonmaakploeg binnen en wij vetrekken met, zoals het echte Nederlanders betaamt, twee bananen van het ontbijtbuffet het centrum van Oxford in.

De ervaring was bijzonder en zonder meer voor herhaling vatbaar, vandaar vier plussen. De kamers waren schoon maar het klimaat en de zoemende koelkast deden toch iets af aan het geheel; 3 plussen dus.
Totaal komt Keble College, Oxford op 3½ plus.

Bronnen: wikipedia en http://www.oxfordrooms.co.uk
(Afbeeldingen: Tejvan Pettinger (flickr.com) CC BY 2.0, http://www.virtual-archive.co.uk en travel.nytimes.com)

Advertenties

2 gedachtes over “Slapen tussen de geschiedenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s