Laatste dag Wereldomroep

Eindelijk een publieke omroep die wél goed inspeelt op het veranderende medialandschap! De Wereldomroep gaat na vandaag, letterlijk en figuurlijk, uit de lucht. Daarbij geholpen door een dichtgedraaide subsidiekraan.

Geen geld is een crisis. Een crisis is een kans. Een moment om jezelf opnieuw uit te vinden danwel op te heffen. De Wereldomroep doet beide een beetje. Er wordt vanaf morgen niet meer in het Nederlands uitgezonden in het buitenland. De zender gaat zich richten op een andere taak: verspreiding van het vrije woord in gebieden waar de vrijheid van meningsuiting zwaar onder druk staat.

Wat rigoureus is het allemaal wel. We zullen hem nog missen, die goeie ouwe wereldomroep. Wij hebben op snikhete julidagen toch menig uurtje in Zuid-Europa aan de radio gekluisterd gezeten om de Tour de France te volgen. Jacques Chapel is al een tijdje dood, de Wereldomroep nu dus ook.

Anderzijds, wellicht is het een goed idee om wat andere zenders/omroepen in het Nederlandse bestel het voorbeeld van de Wereldomroep te laten volgen. Zou u de Tros missen? Wij ook niet. Bovendien, binnenkort zijn we allemaal 24 uur per dag online en gebruiken we hele andere kanalen om ons te laten informeren en entertainen. Geen hond die zich dan nog druk zal maken om drie publieke flutzenders. Leve de vooruitgang, weg met gesubsidieerde onzin (Lingo). Zo. Hier meer over de radiomarathon waarmee de Wereldomroep afscheid neemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s