Sandwich viert 250e verjaardag

We leren vandaag weer fors bij. De Telegraaf bericht namelijk dat de sandwich afgelopen weekend zijn 250e verjaardag vierde. Het verhaal erachter is fraai. Sandwich blijkt een dorpje in Zuid-Oost Engeland te zijn. De plaatselijke graaf aldaar, John Montagu was een verwoed kaartspeler volgens de krant. Om zijn spelletjes niet al te lang te hoeven onderbreken at hij liever twee sneden brood met wat vlees ertussen dan de copieuze maaltijden die gebruikelijk waren. De sandwich dus.

Montagu heeft de basis gelegd voor een culinaire evolutie zonder weerga. Zowat overal ter wereld proppen we een sandwich naar binnen als we te weinig tijd vrij wensen te maken voor een echte maaltijd. Of dat een goede zaak is, is een tweede. McDonalds vaart er in ieder geval wel bij.

De sandwich is daarnaast een inspiratiebron geweest op vele terreinen. Zo leerde de Voorzitter van NUt mij ooit over de sandwich methode. Een gesprek positief beginnen, een harde klap uitdelen en dan weer positief eindigen. Een wat ondeugendere toepassing van de sandwich vinden we in de porno-industrie, u kunt zich er vast wel wat bij voorstellen. Overigens, deze vorm van sandwichen kan in gewijzigde vorm ook op een voetbal-, rugby, of ijshockeyveld uitgevoerd worden.

De vraag die overblijft:

– Welke toepassing van de sandwich kent u?

Advertenties

5 gedachtes over “Sandwich viert 250e verjaardag

  1. Het gaat om buitenlands promovendi die een deel van het onderzoek in Nederland doen en een deel in hun thuisland. Omdat ze eerst een periode in nl zijn, daarna een jaar of twee in hun thuisland aan hun onderzoek te werken (of in ieder geval geacht worden dat de doen) en tenslotte het laatste jaar hun boekje in nl af te ronden, heeft men ooit besloten het de sandwich-phd te noemen. Even googlen leert mij dat het een wereldwijd fenomeen is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s