De NUt-secretaris was in Nuth!

De naam ‘NUt’ is, voor diegenen die dit niet weten, voor meerdere uitleg vatbaar. NUt staat niet alleen voor de meest gangbare betekenis ‘waarde’, of  ‘zin’, maar is ook een samentrekking van de woonplaatsen van de oprichters van NUt, Nijmegen (secretaris) en Utrecht (voorzitter). Voeg daarbij de eerste letter van de huidige woonplaats van de beschermheer en we komen vanzelf terecht bij ‘Nuth‘, dat tevens een plaatsje is in Limburg. En laat de secretaris daar nu afgelopen zondag geweest zijn!

LTC Nuth. Bron: tennisloods.nl

Toegegeven, de secretaris was hier niet geheel uit eigen beweging naar toe gegaan en een excursie was het allerminst. De tenniscompetitie bracht het team van het Nijmeegse Avanti verrassenderwijs anderhalf uur zuidwaarts, waar het aan moest treden op de gravelbanen van tennisvereniging LTC Nuth. Uiteraard werden zij met Limburgse vlaai ontvangen en maakten kennis met lokale tennishelden als Jo en Rigtje, die over het algemeen door de secretaris redelijk goed verstaan werden.

Nuth is een dorpje met ruim 5.000 inwoners en is daarmee de grootste kern van de gelijknamige gemeente die verder uit vier kleinere kernen bestaat met sprookjesachtige namen als Schimmert en Wijnandsrade. Het landschap is al redelijk glooiiende in het gebied tussen Geleen en Heerlen, dichtgelegen tegen de A76. De regio lijkt te kampen met een lichte krimp van de bevolking, zoals ook elders in Limburg, hetgeen bijvoorbeeld het voortbestaan van sommige tennisclubs in gevaar brengt. Voor de hand liggende fusies zijn echter niet zomaar beklonken. De mensen aldaar hechten erg aan hun eigen dorpje en niet alleen op sportief gebied is er sprake van enige rivaliteit.

Sint-Bavokerk in Nuth. Bron: wikipedia

Helaas kwam een zeker vooroordeel van de secretaris enigszins uit: de Limburgse gezelligheid kent wel zijn grenzen. Enerzijds trakteert men de gasten op lekkere vlaai en een prima maaltijd na afloop (kom daar nog maar eens om in een tenniscompetitie tegenwoordig) en is men vol van joviaal vertelde verhalen over gezelligheid en feesten. Aan de andere kant klit men, zo gauw de mogelijkheid zich voordoet, samen met aanwezige familie en clubgenoten, terwijl de (ongeschreven) regel toch is dat de ontvangende club zich in de eerste plaats een gastheer dient te tonen voor de bezoekende partij.

Niettemin werd het tripje naar Nuth een geslaagde onderneming: met een 4-1 overwinning trokken de Avantianen na een uiterst zonnige dag content huiswaarts, zodat de hoop op het kampioenschap intact blijft. Wie de sportieve verrichtingen van de secretaris wil blijven volgen, klikke hier.

Advertenties

3 gedachtes over “De NUt-secretaris was in Nuth!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s