Immer wilkommen bei Frau Keller!

Van nature heeft de Beschermheer een nogal mediterrane inslag. Frankrijk, Italië, Spanje, ze behoren tot de leukste landen ter wereld. De geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat hij zich met name in Frankrijk bijzonder thuis voelt, een sensatie die direct bij het overschrijden van de Belgisch-Franse grens optreedt. Ha, lekker, we zijn er weer.

Maar ja, Zuid-Frankrijk is ver. Onlangs waren wij er nog en viel het ons op dat het met twee kleine kinderen op de achterbank nog veel verder is. Wel een mooie gelegenheid om wat Franse budgethotelketens te testen, waarover later meer. Hoe dan ook, de Beschermheer mag graag de heuvels opzoeken met zijn racefiets en komt daardoor dankzij de wat geringere reisafstand nogal eens terecht in de Noordelijke Duitse Eifel. En wat denkt u? Ook daar is het heerlijk toeven!

In het bijzonder hebben wij een zwak voor de westelijke oever van de Rursee. Steckenborn, Monschau, Hammer, maar vooral… Dedenborn. Want we hebben het hier over een heerlijk Duits plaatsje dat je ook zomaar diep in het Schwarzwald tegen zou kunnen komen. Een semi-alpiene omgeving, fraaie haarspeldbochten, een kokette bergrug… het is er allemaal. Ook een lelijke camping trouwens, maar ja, you can’t have it all.

Terugkerend hoogtepunt van onze doortocht in Dedenborn is een bezoek aan Frau Keller. Deze mevrouw is de uitbaatster van een piepklein supermarktje. Zij en haar winkel hebben een paar geweldige pluspunten, zoals:

1. Zij is altijd open.

2. Ze bakt fantastische taarten.

3. Ze wordt niet ouder, dus over 40 jaar is ze er nog.

4. Ze is altijd bijzonder hartelijk.

5. Ondanks de afgelegen lokatie en een totaal gebrek aan schaalgrootte is zij niet duur.

Voor elk pluspunt delen we een NUtster uit, de maximale score van vijf dus! Herzlich gratuliert! (Of hoe moet dat ook alweer auf Deutsch?)

De Beschermheer komt er meerdere keren per jaar, zodat er een speelse relatie ontstaan is tussen klant en supermarkteigenaresse. Hoort zij onze schoenplaatjes klikken op de vloer, dan is ze al op weg naar de taart. Statiegeld betalen? Niet nodig, ze weet dat we de flessen netjes terugbrengen. En altijd weer een hartelijk aufwiedersehen! We komen terug!

Advertenties

2 gedachtes over “Immer wilkommen bei Frau Keller!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s