Kleine dingen groot (7): Vier-op-een-rij

De voorzitter verhaalde over een uitstekend tijdverdrijf op weg naar vakantie: het kenteken-spotten. Het grote voordeel daarvan is bovendien dat het geen enkele extra ruimte kost in de toch al zo volgepropte auto. De kunst is natuurlijk om tussen de tent, slaapzakken en kledingtassen nog gaatjes te vinden voor het broodnodige kindervermaak, want met alleen dennenappeltjes redden ze het niet. Tegenwoordig zijn er daarom steeds meer handige mini-spelletjes op de markt, zoals ganzenbord of vier-op-een-rij in zakformaat. Nadeel is wel dat er al gauw een pionnetje, dobbelsteentje of schijfje verdwijnt tussen de zitting of in een slaapzak.

De secretaris maakte onlangs kennis met een juist uitvergrote versie van het klassieke vier-op-een-rij. Op de recreatieboerderij ‘Het Hof van Kaatje’  in Wijchen staat vlak na de entree onderstaand exemplaar. Twee kleuters kunnen hier heel overzichtelijk en gemoedelijk een potje van dit strategische spel, dat in 1974 voor het eerst werd uitgegeven, spelen. In dit formaat heeft het spel echter een dubbelfunctie. Voor de dreumessen zijn de grote schijven uitermate geschikt om lekker mee te klooien, zoals de laatste nakomeling van de secretaris bewijst. Pluspunt was dat hij daarbij niet hoefde op te letten dat het in de orale fase verkerende mannetje zich zou verslikken.

Foto: T. Klijn

2 gedachtes over “Kleine dingen groot (7): Vier-op-een-rij

  1. Dit voorbeeld doet me ineens denken aan een ‘life-size’ Monopolyspel. Mooi voorbeeld van het inzichtelijk maken van de huidige economische crisis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s