Auto op marktplaats: bezint eer ge begint

De Beschermheer van NUt heeft nogal een afkeer van auto’s. Ze rijden lelijk in de weg tijdens het fietsen, vreten geld en staan om de haverklap in de garage. Desondanks slaagt hij er maar niet in om zelf weinig te rijden. En dus moet er af en toe een nieuwe aangeschaft worden. Hoewel de Beschermheer weet dat hij het beste een Japanner kan kopen, wordt het om de één of andere reden meestal toch weer een Franse. Lang betrof het Renaults, maar nu is er gekozen voor een Citroën, die het voorlopig nog verrassend goed doet. Afkloppen maar…

Een nieuwe auto kopen is al niet zo’n leuke ervaring met die gladjakkerende verkopers en hun praatjes, van je oude auto afkomen is nog erger. Het ding blijkt keer op keer schrikbarend weinig waard. De laatste keer zorgden specifieke omstandigheden, die wij hier niet nader zullen toelichten, de Beschermheer ertoe om zijn oude auto op Marktplaats te zetten. Een ontnuchterend avontuur.

Auto’s op Marktplaats blijken ongure en onbetrouwbare types aan te trekken. De eerst gegadigden waren wat mensen die lukraak een bod neerlegden om vervolgens nergens op te reageren. Vreemd.

Daarna meldde zich een handelaar vol tatoeages. Telefonisch deed hij een aardig bod. Eenmaal voor de deur wilde hij proefrijden en begon al rijdend een verhaal over slechte motoren. Eenmaal warm gereden draaide hij de motor open en beweerde aan de rook te zien dat de motor elk moment “in de frut kon draaien.” Vervolgens bracht hij zijn bod drastisch omlaag. Het verhaal was te slecht om waar te zijn, dus nam de Beschermheer één van de kloekere besluiten in zijn leven door de man een goede reis terug naar Apeldoorn te wensen. Best ver. Nog slechter: de man verdween, nam gelukkig zijn tatoeages mee, maar begon vervolgens te SMS’en. “Ben nog in de buurt, voor zus-en-zo bedrag neem ik hem mee.” De groeten ermee.

Daarna werd het even stil, zodat de Beschermheer bijna nog spijt kreeg. Het automobiel begon natuurlijk redelijk in de weg te staan en zoals u weet zijn wij nogal ongeduldig van aard. Doch, daar ging de telefoon, een man met een zuidelijk accent. “Ik heb een auto nodig om op vakantie te gaan.” Kleine complicerende factor: “Ik woon in Wuustwezel, net over de grens. Ik kan de auto dus niet meteen vrijwaren. Ik denk dat ik hem wel mooi vind meneer, ik kom hem nu meteen halen, krijgt u over drie dagen de vrijwaring.” Ja ja, om vanavond nog mijn auto in de pui van een juwelier te parkeren zeker. Dank je de koekkoek.

Twee dagen later een mailtje van Marktplaats. Strekking: u heeft onlangs contact gehad met die-en-die. Wij hebben meerdere klachten ontvangen met betrekking tot deze persoon en adviseren u geen zaken met hem/haar te doen.

En net toen wij het allemaal niet meer zagen ziet met die k*tauto, meldde zich een Marokkaanse man uit Amsterdam. En verdorie, deed die even normaal! Hij maakte netjes een afspraak, kwam kijken, maakte een proefrit en onderhandelde het netjes uit. Hij wilde zelfs een aanbetaling doen. Dat hoefde nou ook weer niet. Drie dagen later kwam hij precies op het afgesproken tijdstip met zijn broer de auto halen, betaalde netjes en vertrok.

Tja, het vraagt even geduld, maar het kan dus wel. Het advies van NUt: bezint eer ge begint en ruil in als het even kan.

Advertenties

3 gedachtes over “Auto op marktplaats: bezint eer ge begint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s