De Letters van Utrecht – een straatgedicht

Op de levensader van Utrecht, de Oudegracht, is een nieuw kunstwerk te bewonderen. Een gedicht, wel te verstaan.
De Letters van Utrecht, een initiatief van Stichting milliongenerations en het Utrechts Dichtersgilde, is een gedicht dat nooit af is.
De letters in het gedicht kunnen worden gesponsord. Een letter is te koop voor € 75,- en het is mogelijk om een persoonlijke boodschap op de zijkant van de staan te plaatsen. Elke zaterdag houwt een steenhouwer een nieuwe letter uit, live op de Oudegracht.

Het leuke van dit idee is dat het onder andere geïnspireerd is door projecten als de 10.000 year clock of the Long Now, de schilder Roman Opalka, On Kawara’s One Million Years en het kunstwerk 7000 Eichen van Joseph Beuys. Vaste lezers van NUtblog komt deze namen niet vreemd voor …

Er is een begin gemaakt met het gedicht door enkele dichters (o.a. Ruben van Gogh, Ingmar Heytze en Chrétien Breukers). het gedicht ‘groeit’ met vijf meter per jaar en uiteindelijk zullen de letters ‘U’ en ‘T’ te zien zijn als een kronkelende lijn op de kaart van Utrecht.
De laatste toegevoegde regels lezen: ‘De barsten in de Dom. Naar de hemel opgestoken als een wijsvinger, om de schuldigen aan te duiden en meer tijd te eisen. Zodat we weer rechtop kunne …’

Logische stap is dat NUt nu ook een steentje bijdraagt aan dit waardevolle kunstwerk. Dit zijn wij Utrecht en de toekomst verschuldigd.

Bronnen: delettersvanutrecht.nl en Wikipedia
(Afbeelding: delettersvanutrecht.nl)

Een gedachte over “De Letters van Utrecht – een straatgedicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s