Dagboek van een overzomeraar – deel 17

Ondertussen begint dat wachten op een baby de Beschermheer, die toch al niet bekend staat om zijn geduldige karakter, behoorlijk op de zenuwen te werken. Vandaag was dag 36+6, de dag waarop Y. geboren werd. Vanaf morgen dus 37, en dan kan het dus écht elk moment gaan gebeuren, maar evengoed nog vijf weken duren. Dat laatste is niet te hopen, tenzij u heel erg graag in dit dagboek leest (ook al gebeurt er weinig in naar de mening van de auteur), want de deal was: when the baby’s there, we quit.

Bon, vanmorgen eerst maar eens wat mensen gebeld om bij te praten. Dan: er liggen nog planken in de berging die eenvoudig tot opbergplanken omgetoverd kunnen worden. Vervolgens maar eens bekeken welke tuinprojecten er  nog liggen te te wachten. In ieder geval moet er nog een tuinpaadje aangelegd worden. Daar dus maar mee aan de slag. Op naar de bouwmarkt voor steunen voor de planken en ophoogzand voor het tuinpaadje. Berekenen hoeveel zand er nodig is: niet het sterkste punt van de Beschermheer. Hij gokt op twintig zakken, samen 500 kilo. De auto zakt bijna door zijn hoeven op de terugweg. Thuis de hele boel uitgeladen en meteen terug naar de bouwmarkt: even vergeten dat de steel van de schop gescheurd is. Deze wordt soort van hersteld met slangklemmen en daarna kan het graafwerk beginnen. Ho wacht, eerst even die planken ophangen, fluitje van een cent. Dan graven. Verdorie, de bult zand van de trampolinegkuil was net weg, nu hebben we weer een nieuwe bult.

Momenteel zitten we te wachten op de bestelde pizza’s. Volgens Mevrouw de Beschermheer zijn die “goed voor het vakantiegevoel.” Ondertussen is “Alleen maar nette mensen” van Robert Vuijsje uitgelezen. Aardig boek wel over hoezeer een mens veroordeeld is tot zijn eigen achtergrond. Nu begonnen in “De helaasheid der dingen” van Dimitri Verhulst. Geweldige titel alvast. Nog een observatie: het lukt maar niet om echt grip te krijgen op de Olympische Spelen. Op de één of andere manier blijft het allemaal wat abstract en ver van het bed, terwijl Londen, hoever is dat nu helemaal van hier? (Antwoord: 285 mijl volgens Google Maps.)

Vanavond maar eens een rondje fietsen, dat is ook alweer veel te lang geleden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s