Dagboek van een overzomeraar – deel 20

We overzomeren maar door. Redelijk vroeg wakker na een nacht waarin kennelijk met de buik van mevrouw de Beschermheer niets meer gebeurd is. Op het gemak krant gelezen, thee gedronken, onbeten. Daarna aan de slag met het afronden van bestratingsproject nummer 1, die is zo goed als af nu. Daarna kijken naar Henk Grol. Schreven we een paar dagen terug nog dat we moeite hadden om het Olympische gevoel te krijgen, inmiddels informeren we ’s avonds tijdens het eten bij elkaar naar de prestaties van – nota bene – Anky van Grunsven. En dat terwijl de Beschermheer een teringhekel heeft aan paardenmeisjes! Of genuanceerder: aan de meeste paardenmeisjes. Kortom, de Olympische koorts is bij ons naar een hoogtepunt gestegen. Vandaag gekeken naar judo, roeien en beach volleybal en eerlijk is eerlijk: daar kijken we normaal eigenlijk nooit naar. Ondertussen is mevrouw de Beschermheer ook nog op controle geweest bij de verloskundige: nog steeds alles goed gelukkig.

Voor de lunch snel boodschappen doen: kersen en ander fruit op de markt, de rest bij Appie. Na de lunch (knakworstjes! hoera!) in dubio. Poging twee ondernemen om spijkerbroeken te kopen of mee met de rest naar Speelland? (Beekse Bergen). Uiteindelijk voor het tweede gekozen. En tja, Speelland, wat moeten we daar nu van zeggen. Het gevoel is een beetje dubbel: best een forse entree om vervolgens te ontdekken dat de kids voor nogal wat attracties te klein zijn en bij de andere attracties vaak de helft van de karretjes/boortjes kaduuk is. Doet een beetje Oosteuropees aan. Anderzijds: een relaxte rondvaart in het zonnetje, waarbij Y. en L. de stuurhut enteren (zie foto).  Leuke klimtoestellen bovendien en als het op het eind van de middag wat warmer wordt duiken de kinderen ook het water nog in.

Zojuist nasi bereid met zelfgemaakte kip saté (nou ja, die pindasaus is natuurlijk gewoon van Wijko, da’s de allerbeste, wist u dat?) Vanavond Olympiën we door. Hup Ranomi!

Advertenties

Een gedachte over “Dagboek van een overzomeraar – deel 20

  1. Een mooie reeks van de Beschermheer.
    Vroeger bracht Jan Splinter ons door de winter. Nu maakt de Beschermheer van de nood een deugd, en loodst ons door de zomer.

    Met 2 gouden plakken van de dames op zak wordt het in deze tijd van herhalingen, tijd voor een revival uit de reeks: ‘Indrukwekkende sportvrouwen’ met Marianne Vos en Ranomi Met- de- langer- hoe- minder- moeilijke- achternaam, respectievelijk nr 2 en nr 17 uit deze reeks. Geweldige sportvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s