Dagboek van een overzomeraar – deel 21

Wederom vroeg wakker. Stilletjes uit bed om mevrouw de Beschermheer niet te storen en beneden Band of Brothers aangezet. We zijn inmiddels aangeland bij aflevering 6, het Ardennenoffensief. Gaandeweg begon de Beschermheer zich af te vragen of hij eigenlijk wel slim is om naar een oorlogsserie te kijken vóór het ontbijt. Nuts! Al die rondvliegende ledematen, je krijgt er niet bepaald honger van.

Vanochtend werden wij gegrepen door het Olympische boogschieten. Is het hypocriet om tijdens de Spelen wél naar zo’n sport te kijken en anders nooit? Of juist een goede zaak? Niet te lang over nadenken, gewoon genieten. Erg aantrekkelijk: ze hebben er met die tweekampen werkelijk een fraaie kijksport van gemaakt. Daarnaast natuurlijk de series van de 50 m vrij voor dames bekeken en een beetje judo.

Opa en oma Beschermheer draaien op de fiets door de achterpoort. Tja, net zo’n verstokte fietsers als de Beschermheer zelf. Ze hebben er net een tiendaagse veldtocht door Vlaanderen op zitten en vertellen daar enthousiast over. Dan komt ook gewaardeerd collega C. volgens afspraak aanzetten met zijn tweewieler. ’s Middags maken we een fraaie tocht met lange terraspauze door het Brabantse land. Voor wie dacht dat alleen dames roddelen: wij kunnen het ook. Bovendien heeft C. mooie verhalen over the States, waar hij net uit terug is. Uiteindelijk hebben we dik zestig kilometer onder de wielen door laten glijden als we voldaan weer thuis komen. Daar blijkt ook M., een vriendin van mevrouw de Beschermheer gearriveerd te zijn. We eten samen spaghetti bolognèse, maar dan vegetarisch (ik weet ‘t, dan is het dus geen bolognèse), geheel en al bereid door de Beschermheer zelve.

Na het eten op de trampoline met de kids en vervolgens verder met Band of Brothers. Vanavond waarschijnlijk weer de Spelen. We komen de tijd wel door. Voor zover dat nog nodig is is, want mevrouw de Beschermheer ging vanmorgen een aantal zaken in huis schoonmaken. Nesteldrang, volgens mij, dus…

Advertenties

2 gedachtes over “Dagboek van een overzomeraar – deel 21

  1. Vader en moeder de Voorziiter lezen met veel plezier (bijna) dagelijks het dagboek van de Beschermheer.
    De voorzitter en de secretaris genieten ondertussen van hun, ongetwijfeld welverdiende, vakantie.
    Onze waardering voor de beschermheer vanuit D. en wij wensen mevrouw De Beschermheer heel veel strekte met de aankomende bevalling. Het zal, zonder twijfel, een mooi kindje worden.
    Tot morgen, hopelijk met een vreugdevolle mededeling!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s