Dagboek van een overzomeraar – deel 29

Vanmorgen zat A. op een stoel in de keuken tegen haar buik te schreeuwen dat hij of zij eruit moest komen. Zij is het redelijk zat, zoveel is wel duidelijk. Misschien dat we haar maar niet moeten vertellen dat het in principe ook nog drieëneenhalve week kan duren. Ondertussen had de Beschermheer zelf nergens, maar dan ook echt nergens, zin in, zodat hij uiteindelijk maar oma’s oude stretcher de tuin in sleurde om daar te gaan liggen niksen. Vervolgens trok de ochtend in een waas aan me voorbij, totdat de rust gelukkig verstoord werd door familie bezoek. A.’s ouders en zus (O.) met kinderen op bezoek! Al snel was de trampoline druk bevolkt, terwijl O. mij een gouden tip aan de hand deed: de vliezen doorprikken met een satéprikker.

Na de lunch de televisie aangezet en op het mountainbiken gestuit. Ze hebben daar bij Londen echt een heel mooi parkoers uitgezet. Ik kreeg meteen zin om zelf te gaan mountainbiken. Inmiddels was de familie weer vertrokken en besloot A. na enig dubben om toch maar naar een verjaardag bij Nijmegen te gaan. Goed idee, want als ze nog lang hier blijft zou de krankzinnigheid kunnen toeslaan en dat is nog altijd erger dan een bevalling op een vluchtstrook in een alleszins ruime Citroën. Nadat het mountainbiken klaar was geswitcht naar de tijdrit van de Eneco Tour. Daarna samen met Y. en L. de barbecue aangestoken. Die kids van mij zijn blijkbaar al net zo gek op vuurtjes stoken als hun vader :).

Als vader alleen eten met je kinderen, dat betekent uiteraard: een boel kip en spek en vervolgens in de auto naar de ijstent in het naburige O. Je moet toch wat om in de huidige feminiene samenleving nog een beetje onderscheid te creëren tussen vaders en moeders. Terwijl we daar zitten te genieten van frambozenijs, belt A. Ze komt nú naar huis, want die buik zit niet lekker. We zijn aan het dollen op de trampoline als ze thuiskomt, maar de weeën blijken toch nog niet begonnen. Dan maar met Y. en L. nog even naar de speeltuin, glijden van de skatebaan en rondracen met de skelter. Vanavond weer hockey, sinds kort onze favoriete sport na wielrennen, BMX’en, surfen, turnen, mountainbiken enzovoort!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s