Weekendje Center Parcs: goed voor je ego

De zomervakantie was er een beetje bij ingeschoten. Weliswaar eindeloos vrij, maar met een vrouw met een buik van 8+ maanden stap je natuurlijk niet meer in de auto naar Frankrijk. Het weer was vooral in augustus nog best aardig, maar de Beschermheer kennelijk niet stressbestendig genoeg om zich in het zicht van een bevalling écht te ontspannen. Gelukkig wist A. een oplossing: het bungalowpark in tijdens de herfstvakantie. Met z’n allen, dus inclusief de nieuwste aanwinst, een ’s nachts vrij braaf slapend ventje van zo’n 7 weken oud.

De keuze viel qua tijdstip op het laatste weekend van de vakantie en qua locatie de Kempervennen bij Valkenswaard. Knap dichtbij de ouders van de Beschermheer en daarmee qua omgeving nogal bekend terrein, maar ach, met kinderen maakt het wellicht geen biet uit waar het precies is. Verder dan de speeltuin en het subtropische zwembad kom je toch niet.

Wel een avontuur hoor, Center Parcs. Ik vond het maar bijzonder. Om te beginnen klinkt het leuk om een autovrij park te betreden, maar in de praktijk betekent het dat je te maken krijgt met een voor de Center Parcs debutant nogal onbegrijpelijk parkeersysteem dat je zowel bij het binnenrijden als buitenrijden verplicht tot een enorme lus rondom het park. Even naar de bungalow betekent zo’n vijf kilometer achter het stuur, wie had dat gedacht? De bungalows op het park zelf zijn nogal, tja, onooglijk. Tijd voor grondige renovatie als u het ons vraagt, en dan liefst door een wat avontuurlijker ingestelde architect. Ook van binnen is het sober. A. vond het bed heerlijk, de Beschermheer vond het te zacht. Verder is het lastig om een blikje tonijn te openen zonder blikopener en was een spatel ook wel van pas gekomen, net als een theedoek. Mag ook wel voor de pittige prijzen die men vraagt.

Ook vreemd: Center Parcs staat bekend als kindvriendelijk. Misschien weten degenen die dit predikaat uitgedeeld hebben niet dat de actieradius van kinderen van vijf jaar en jonger zo’n vijftig meter is. Kortom, wie slim is legt overal speeltuintjes aan. Zo niet Center Parcs, nergens te bekennen die speeltuintjes. Ja, wel in het midden van het park, op tien minuten loopafstand van je huisje. Gelukkig kun je daar naartoe met een butsbus die rijdt op onbegrijpelijke tijden via onbegrijpelijke routes.

Wel dik voor elkaar is het subtropische zwemparadijs. Speels ingericht, aangename watertemperatuur, weinig chloor en leuke attracties. Volgens onze oudste zoon springt de wildwaterbaan eruit, hij is er zo’n tweehonderd keer doorheen gespoeld, dus hij kan het weten. Voor zowel grotere als kleinere kinderen is er volop speelruimte. Voor de Beschermheer was het vooral een enorme opsteker voor zijn ego. Center Parcs blijkt vier soorten mensen te trekken: dikke mensen, hele dikke mensen, hele dikke mensen met tattoos en de Beschermheer. Jongens, wat blijk ik er na een uitgebreide vergelijking met de zwembadpopulatie nog goed uit te zien met mijn 35 jaar.

Ook leuk: er is in het park een vijvertje met twee otters. Na de pinguïn mijn favoriete diersoort. En je kunt er tennissen, waterskiën, snowboarden, badmintonnen en vast nog veel meer waar je met kleine kinderen niet aan toekomt. Kortom, we hebben het leuk gehad, maar waren na drie dagen subtropisch badderen ook niet ontevreden dat we weer naar huis mochten.

Advertenties

7 gedachtes over “Weekendje Center Parcs: goed voor je ego

  1. Probeer Landal Greenpark eens voor een vakantie met kleine kinderen. Veel speeltuintjes verspreid over het park, fijn zwembad (zonder al die onnodige jungles en watervallen), huisjes zonder luxe maar met de benodigde apparatuur en “gewone” mensen (op een enkele uitzondering na) en ook nog eens een stuk goedkoper.

  2. Veel gratis adviezen voor het management van Center Parcs. Ze kunnen er hun voordeel mee doen en voor zijn bijdrage (en klein leed) lijkt het redelijk de helft van de verblijfkosten aan de Beschermheer terug te betalen.
    Overigens, zat er nog iemand meer in de zelfbenoemde jury van de ‘Mister Center Parcs- contest’?

  3. Zeer herkenbaar stuk. Ik zal iedereen uit de droom helpen: het publiek bij Landal is weliswaar iets verantwoorder, maar nog steeds voelt men zich daar jong, slank en intelligent. Heeft de beschermheer nog de klantvriendelijkheid van het snackbarpersoneel getest :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s