Gezellig met moeders naar de puinhoop van DDW

De Beschermheer heeft zich in een vlaag van lichtzinnigheid bestempeld als creativiteitsgoeroe. Een onverstandige actie, waaruit af en toe consequenties getrokken dienen te worden. Zo kan hij het natuurlijk niet maken om niet naar de Dutch Design Week af te reizen. Om de hoek immers, en uitgegroeid tot één van de grootste evenementen in zijn genre.

De Beschermheer zat wat krap in de tijd, dat heb je als je drie kinderen gedesigned hebt, maar vond afgelopen zondagmiddag een gaatje om eens een kijkje te nemen op het prestigieuze evenement. Hij nam zijn breed geïnteresseerde moeder, die tot vervelens toe wint met Triviant, mee. Samen reden ze naar het Klokgebouw in Strijp. Dit was één van de honderdduizend locaties waar volgens de website van DDW vanalles te doen was. De Bescherhheer had de wenkbrauwen gefronst. Zo’n versnipperd evenement, wordt dat geen chaos?

Het antwoord is kort, maar krachtig: ja, dat wordt het. Nadat wij de auto geparkeerd hadden, kregen we vreselijke moeite om uit te vinden waar wat nou precies te vinden was en wat het voorstelde. Natuurlijk, het Klokgebouw zelf is zo gevonden, maar alles wat erom heen gebeurde was in figuurlijke nevelen gehuld. Goed, in het Klokgebouw waren een paar leuke dingen te zien en veel onzin. Jammer dat het begrip design voor velen zo verwaterd is, terwijl de definitie van de Beschermheer toch best duidelijk is, al zegt hij het zelf: ontwerp dat zowel functioneel is als dat het een emotionele snaar raakt en daarmee betekenisvol is. Wij zagen veel kunst en daar kun je over steggelen of het mooi is of niet, maar design is het vaak niet. Wel veel goed design zagen we op een grote wand met foto’s van producten die volgens één of andere ranglijst behoorden tot het beste design van 2012. Jammer geneg waren de producten zelf niet aanwezig, dat had alles in één keer goed gemaakt.

Na het Klokgebouw betraden we nog wat andere, vage locaties. Groots aangekondigde tentoonstellingen bleken flut, een outlet van een dure winkel of een horecagelegenheid. Misschien lag het aan ons, maar het meest waren we onder de indruk van zaken die op zich weinig met de Design Week van doen hadden. Zaken die ook buiten de Week op het terrein te vinden zijn als: een enorme indoorskatebaan en een boel industriële architectuur uit de vorige eeuw. Mooi!

Voor de rest was het dus, tja, nogal een puinhoop. Jammer, kan beter. We kregen honger en gingen naar huis, waar een uitstekend vormgegeven erwtensoep op ons wachtte.

Advertenties

4 gedachtes over “Gezellig met moeders naar de puinhoop van DDW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s