Restaurant SEC (Oisterwijk) (++++)

In het licht van de schepping der aarde en het volledige bestaan van de mens is 17 jaar misschien een korte tijd, maar als je een dergelijke periode lief en leed deelt als geliefden, heb je beslist wat te vieren. Kortom, wij reserveerden een lieve oppas en een tafeltje en gingen er eens goed voor zitten. Bij SEC in Oisterwijk welteverstaan.

Oisterwijk, is dat niet dat dorp met die schandalig grote villa’s? Klopt! En dat is een beetje te merken als je bij SEC de deur open zwaait. Het publiek bestaat uit veel nouveau riche. Gelukkig had de Beschermheer hier enigszins rekening mee gehouden en een keurige trui boven zijn Adidas sneakers aangetrokken, zodat wij niet al te veel uit de toon vielen. Al haalden we het qua grandeur natuurlijk niet bij de ook aanwezige Kitty Courbois, die binnen enkele seconden feilloos gespot werd door A. De Beschermheer weet eerlijk gezegd nauwelijks wie Kitty Courbois is, maar het lijkt toch een vermeldenswaardig detail op deze avond.

Wij gingen aan een lage bar zitten en bestelden een glas rode huiswijn, al bij al nog altijd de gemakkelijkste truuk om een restaurant te beoordelen. Is de huisiwjn op orde, dan geldt dat vrijwel altijd ook voor de rest van het etablissement. En het moet gezegd: dit was lekkere wijn. Wij gingen dan ook vol verwachting aan tafel en bestelden een voorgerecht met geitenkaas (A.) en escargots. Beide gerechten waren goed tot subliem. Al hadden er voor de Beschermheer een paar slakken meer in mogen zitten en een pietsie zout minder.

Vervolgens bekende A. dat haar hoofd na een half glas wijn al aardig begon te tollen, een prettige bijkomstigheid van 11 maanden geheelonthouding in verband met zwangerschap en borstvoeding. Het wachten op het hoofdgerecht begon en duurde lang. We kregen er zelfs excuses en een gratis drankje voor aangeboden. Gelukkig hebben wij elkaar na 17 jaar kennelijk nog genoeg te vertellen, zodat de sfeer niet doodsloeg. Toen het uiteindelijk allemaal geserveerd werd, voldeed het zeker aan de verwachtingen. A. zette haar tanden in een patrijs (“is dat niet een soort kip?”) en meende lang niet zo lekker gegeten te hebben. Welbeschouwd een treurig stemmende opmerking, zo bedenken wij ons achteraf, want de Beschermheer slooft zich behoorlijk uit in zijn eigen keuken. Nu ja, het zal wel niet kwetsend bedoeld zijn geweest :). Ondertussen verorberde de Beschermheer een malse tournedos en had hij spijt dat hij toch niet aan één van de centrale tafels met nephaardvuur was gaan zitten, er trok af en toe namelijk een vlaag koude lucht langs zijn benen.

All by all, waren wij dik tevreden over SEC. Het is niet goedkoop, maar zeker ook niet duur. De prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde, aan het eten wordt echt erg veel liefde en aandacht geschonken. Gaat u zo door, wellicht dat het treurige uitzicht over het doodse pleintje ooit nog verbetert en dan wordt het helemaal een toplocatie! Vier sterren!

4 gedachtes over “Restaurant SEC (Oisterwijk) (++++)

  1. Via Twitter vind ik toevallig dit artikel! Ik ben de eigenaresse van SEC eten & drinken. Een leuk geschreven verhaal en een mooie recensie, met wat kritische noten waar wij ook zeker iets mee kunnen. Hartelijk dank daarvoor! Ik ben blij te lezen dat u een leuke avond hebt gehad (ondanks het wachten en de tocht). Overigens is het vuur in onze haartafel wel ‘echt vuur’!

    Ik zou het leuk vinden als meer mensen dit verhaal kunnen lezen.
    Mag ik zo brutaal zijn om te vragen of u uw ervaring bij SEC ook op een website zoals IENS of Eet.nu wilt plaatsen? In deze tijden van Social Media worden deze sites goed gelezen en mensen baseren hun keuze voor een restaurant hier ook vaak op. Voelt u zich vooral niet verplicht, het is slechts een verzoek!

    In reactie op Wallie: SEC is synoniem voor ‘puur’ en ‘zonder onnodige woorden’ (zie Dikke van Dale). Daarop is onze naam en onze huisstijl gebaseerd. Verder heeft ‘sec’ in het Frans een relatie met wijn, het betekent ‘droog’, en ook daar kunnen wij ons prima in vinden! Vergeleken worden met een voetbalclub was niet helemaal onze bedoeling ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s