De Tongelreep: de jaren 80 revisited

Vandaag gehoord onder de douche in zwembad de Tongelreep van een tatoeage-man die zijn vijfjarige zoontje corrigeerde: “Hee, ge bent hier niet in de seksclub van jullie oma!”

Juist ja. We constateerden het de afgelopen jaren wel vaker: in zwembaden lopen rare mensen rond waar je al gauw heel fatsoenlijk bij afsteekt. Dat was dus ook bij ons bezoek aan hét zwemparadijs van Eindhoven weer het geval. Ook gezien namelijk: een jongen die een lik mayonaise in zijn zwembroek stak en daarna feestelijk zijn ballen ging masseren.

Verder was het allemaal best normaal hoor, daar in de Tongelreep. Wij bezochten het zwembad met de nieuwsgierige blik van iemand die er al een kleine twintig jaar niet meer geweest was en benieuwd is naar de evolutie van het etablissement. Welnu, evolueren kan traag gaan. Met de opening van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion is de entree verbouwd, maar verder is het er allemaal nog precies als in de jaren tachtig. Kortom, een golfslagbad zoals er zovele zijn, met wat leuke extra’s voorzien van dubieuze namen als Turbotol en Suisbuis.

Jammer genoeg zijn die attracties officieel niet toegankelijk voor kinderen zonder zwemdiploma, ook niet onder begeleiding. Het toezicht daarop is gelukkig dan weer niet al te consequent. Zodoende suisden we door de Suisbuis: snel, maar kort. Wel zeurderig is het zwembadpersoneel over een rode streep in het golfslagbad (geen idee waar die rode streep nou precies lag trouwens) en het springen van de kant (kan dat nou kwaad?). Wellicht werden die oplettendheid en het bijbehorende chagrijn gevoed door de grote drukte, want welbeschouwd leek het erop dat half Eindhoven vandaag in de Tongelreep lag.

Kortom, de Tongelreep is best leuk, maar niet bijzonder. Misschien moet het geld uit de kluisjes (50 ct. komt ineens best inhalig over als je net voor je gezin dik dertig euro afgetikt hebt voor een jaren 80 experience) maar eens aangewend worden voor een paar leuke nieuwe glijbanen voor de leeftijdscategorie 3,5 – 6,5 jaar, want die komt er eigenlijk een beetje bekaaid af nu.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s