NUtblogs statistische balans eind 2012

Voor de derde keer presenteert de statisticus in de secretaris het jaaroverzicht van het NUtblog in cijfers. Hij had graag meegedeeld dat de 200.000ste klik nog dit kalenderjaar verwelkomd kon worden, maar helaas, de teller blijft steken net onder de 199.900. Daarmee is 2012 qua hits duidelijk minder succesvol dan 2011: waren er vorig jaar nog circa 65.000 views, dit jaar moeten we het met een derde minder doen (rond de 44.000). Ondanks deze teruggang kan het NUtblog zich nog steeds in de handen knijpen met meer dan 100 hits per dag.

Erik van Trommel, bron: fotosmulders.nl

In 2012 is het populairste blog een nogal verrassende: het derde exemplaar uit de reeks dubbelgangers, namelijk over Erik van Trommel (beter bekend als Ernst van Ernst en Bobbie) en Rob Fruithof met liefst 1.328 hits. Opvallend, omdat dit blog dateert uit maart 2009. De tweede plek is ook voor een oudje: 100 jaar futurisme (deel I) met 683 hits. De bronzen plak gaat wel naar een vers blog met wellicht nog groeipotentie: de ja-maar stoel met 658 views.

Bovenstaande feitjes indachtig zal het de trouwe lezer niet verbazen dat het meest gelezen blog in totaal ook ‘100 jaar futurisme’ is met inmiddels 3.472 hits. De heren Van Trommel en Fruithof hebben zich door dit goede jaar op de tweede plaats genesteld (2.716). De derde stek is voor de sportvrouw van het jaar, Ranomi Kromowidjojo met 1.829 views.

De Beschermheer heeft zijn status als hofleverancier dit jaar waargemaakt: ondanks (of dankzij?) de gezinsuitbreiding wist hij er zo’n twee per week te produceren tot een totaal van 593. De Secretaris komt met een tempo van ongeveer één per week op 343. De Voorzitter, bekend om zijn bescheiden karakter, heeft er nu 180 achter zijn naam staan en ook enkele gastauteurs roerden zich in 2012. De Secretaris wist nog wel de meeste hits te scoren: met 13.000 erbij staat zijn totaalteller op meer dan 60.000, gevolgd door de Beschermheer die met een toevoeging van een slordige 11.000 op bijna 50.000 uitkomt.

Koos Konijn. Bron: simonedeckers.nl

De zoektermen brengen eveneens een surprise. Na de nummers 1 en 2 (‘Erik van Trommel’ (524 keer) en ‘futurisme’ (523 keer)) staat op de derde plek de vermaledijde Roompot-mascotte ‘Koos Konijn’. Maar liefst 435 maal vond men via Koos de weg naar het NUtblog. En we zijn nog zeker niet van hem af. De website van Simone Deckers, een marketingadviseur, meldt:

“Koos Konijn is wezenlijk onderdeel van het DNA van Roompot Vakantieparken. Door inzet van Koos Konijn wil Roompot haar aandeel in de markt van vakanties voor gezinnen verstevigen. Koos Konijn zal breder en actiever ingezet moeten gaan worden. Hiervoor is een herijking van Koos Konijn noodzakelijk. Evenals een aanscherping van productaanbod en doelgroep. Onderdeel van dit traject het analyseren en herpositioneren van Koos Konijn.”

Dit konijn is dus een langer leven beschoren dan wijlen Flappie van Youp van ’t Hek. Het NUtblog is evenmin van plan het loodje te leggen: wij gaan het volgend jaar met enthousiasme door. Wij danken met name natuurlijk u voor uw bezoek(en) en hopen dat u in 2013 wederom onze gast bent. Rest ons u de beste wensen over te brengen en tot ziens in 2013!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s