En dan nog iets – Paulien Cornelisse (++++)

Zomaar even uitgelezen tussen de visgourmet (weet u wat een aanrader is? pangasiusfilet gemarineerd in ketjap, olie en sherry! nadeel is wel dat je met een flinke fles sherry blijft zitten, dan dan weer wel) en oliebollen door: En dan nog iets van Paulien Cornelisse.

Ha, Paulien Cornelisse. Die kennen we natuurlijk allemaal van Taal is zeg maar echt mijn ding, inmiddels gelezen door iedere Nederlander die zichzelf hoog opgeleid vindt. En dan nog iets is een passende titel voor een vervolg, want in feite is het een 210 pagina’s lange aanvulling op deel 1. Dat wil niet zeggen dat het niet leuk is. Dat is het namelijk best wel. Cornelisse heeft nu eenmaal de gave leuke taaldingetjes op te merken en ze luchtig aan het papier toe te vertrouwen.

Meest herkenbaar voor de Beschermheer: het verschil tussen nazi-duits, porno-duits en party-duits. Hij spreekt ze alledrie, zo moet hij lichtelijk beschaamd bekennen.

Kortom, weinig nieuws onder de zon, maar wel een leuk boekje om cadeau te krijgen of te geven. We beginnen het jaar gul met vier sterren waar het er ook best drieëneenhalve hadden kunnen zijn. Op naar een vrolijk 2013! Als u het “zalige uiteinde”  tenminste overleefd heeft, want bij het horen van die uitdrukking krijg ik consequent onbedoelde associaties met pastelkleurige crematoriumzaaltjes.

 

Update 2/01/13: Ik bedenk me zojuist dat er naast de drie genoemde soorten Duits nóg een variant is: krimi-duits. En ja, dat spreek ik ook geregeld (schaamrood).

Advertenties

2 gedachtes over “En dan nog iets – Paulien Cornelisse (++++)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s