Lekker tekenen op de iPad met Paper

Diverse creativiteitsspecialisten hebben zich er in de laatste jaren over uitgesproken: het belang van tekenen en schetsen. Schijnt bijzonder toe te juichen zijn. Jammer genoeg ligt er nog een taboe op het maken van schetsjes tijdens een vergadering. De deelnemers die niet op de hoogte zijn van de bijzondere toegevoegde waarde van het tekenen veronderstellen dat de schetsdrang van de Beschermheer voortkomt uit desinteresse. De gedachte is: “Het interesseert hem geen donder, dus gaat ie zitten tekenen.” Hoewel dat van die desinteresse inderdaad vaak waar is, klopt de gevolgtrekking niet: het één wordt niet veroorzaakt door het andere.

Goed, maar eigenlijk kan de Beschermheer helemaal niet zo goed tekenen – en dat is jammer. Het schijnt dat je tekenen aardig kunt leren door te blijven oefenen, aan die gedachte klampen we ons voorlopig vast. In ieder geval hebben wij gemerkt dat het waar is wat ze zeggen. Als je (na)tekent, ontdek je pas dat je normaal wel kijkt, maar weinig ziet. Tekenen dwingt je écht te kijken en dat beschouwen we als waardevol.

Om het allemaal nog leuker te maken, dat hele tekenen, hebben wij een leuke app op de iPad aangeschaft: Paper. Met een beetje oefening kan zelfs de grootste tekenkluns daar best iets aardigs mee maken. De digitale techniek helpt een handje mee om vloeiende  lijnen te zetten en aquarelachtige effecten te produceren. Bovendien kun je gummen en undo’en. Een voorbeeldje zegt u? Vandaag maakten wij dit tekeningetje van een toespraak door filosoof Bas Haring, bijgewoond met de bedoeling net iets intellectueler over te komen dan we daadwerkelijk zijn. Was leuk en boeiend trouwens!

foto

Advertenties

2 gedachtes over “Lekker tekenen op de iPad met Paper

  1. Wonderbaarlijk wat de hedendaagse software allemaal kan… De la Brassine zou trots op je zijn geweest. Is er ook al een app die je zuiver kan laten zingen? Beide apps zou ik overigens ook per direct aanschaffen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s