Van Peppen for Oranje

Louis van Gaal haalt twee nieuwe gezichten bij de selectie van Oranje, voor de oefeninterland tegen Italië volgende week. Naast middenvelder De Guzman mag ook Ajax-linksback Daley Blind genieten van deze primeur. Van Gaal valt te prijzen voor zijn selectiebeleid. Hij staart zich niet blind -onbedoelde woordspeling trouwens- op de gevestigde namen en durft ook wat minder ervaren, maar talentvolle voetballers uit te nodigen. Wat daarbij wel een beetje jammer is, is dat Van Gaal zich vaak beperkt tot de top 5 clubs van Nederland.

De secretaris gunt Blind deze invitatie best, maar had graag al eerder een ander opvallend goed presterende linkervleugelverdediger aan de spelersgroep zien worden toegevoegd. Het gaat hier om de linksback van RKC, Ard van Peppen. De 27-jarige linksback van de Waalwijkse club is aan een zeer constante reeks wedstrijden bezig. Vorig jaar viel hij op door zijn sterke aanwezigheid en aanvallende rushes aan de linkerkant. Het prototype van een moderne verdediger, precies in het straatje van Van Gaal, zou je zeggen. Daarnaast beschikt hij over een prima voorzet, een eigenschap waar het nog te vaak aan ontbreekt in veel selecties.

Bron: voetbalprimeur.nl

De donkere Van Peppen heeft wel iets weg van een bekende voorganger op die positie, Giovanni van Bronckhorst. Wellicht dat het hem dat nog iets kan helpen om in buurt te komen van het Nederlands Elftal, maar waarschijnlijk is dat niet. Meer kans zal Van Peppen krijgen, als hij nog een stapje hoger kan zetten naar een (sub)topper in Nederland, zeker nu RKC Waalwijk langzamerhand iets wegzakt op de ranglijst. De secretaris hoopt dat Van Peppen ooit eens het oranje shirt over zijn hoofd mag trekken en dan bedoelt hij natuurlijk niet het tricot van FC Volendam. Een handtekeningenactie gaat wat ver, maar laat dit beetje media-aandacht hem alvast een stevige schouderduw geven!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s