Een bezoekje aan de Apple store: valt toch wat tegen.

Er zijn van die dagen dat je vanuit de provincie de A2 opdraait en opeens in Amsterdam belandt. Niet zonder reden uiteraard. Een stagebezoek was de aanleiding van de Beschermheer. Een slim mens (vooruit, laten we onszelf daar maar toe rekenen) combineert het nuttige met het aangename en zodoende werd er op het vouwfietsje koers gezet naar het Leidseplein. Daar immers, bevindt zich de Apple store. Een schoolvoorbeeld van hoe je een winkel inricht als je je klant een echte brand experience mee wil geven, zo was ons verteld, dus dat wilden wij wel eens zien.

De beschermheer had extra geluk. Hij was in het gezelschap van een heuse architect. Die wees er bij binnenkomst direct op dat die overbekende glazen trap, het pronkstuk van de store, wel op een héle rare plek in het pand gezet is. En verdomd, het is inderdaad wat vreemd om meteen bij de ingang een glazen spiraaltrap aan te treffen. Zoiets zou majesteitelijk in het midden van de zaak veel beter tot zijn recht gekomen zijn. Wij keken verder en raakten verder teleurgesteld. Less is more, zal men gedacht hebben, maar heel erg less is gewoon heel erg less. Rechthoekige tafels met Apple spullen op en een bij lange na niet schone vloer. Dat was het wel zo’n beetje. Aan personeel daarentegen geen gebrek. Het was best druk in de store en desalniettemin was de verhouding klant-verkoper ongeveer 1:1.

Die verkopers geven maar wat graag uitleg over de producten. Ook dat is bijzonder, want wij dachten altijd dat de producten van Apple zo intuïtief in elkaar zaten dat een uitleg niet nodig is. Valt misschien toch tegen. Toch nog even terug naar de trap, want dat bleek uiteindelijk het grootste pluspunt. De dikke glazen treden zijn wél mooi! Al met al een kleine tegenvaller, dit bezoek aan de Apple store. Het is er werkelijk allemaal zo bijzonder niet als wij gehoopt hadden. 

Advertenties

Een gedachte over “Een bezoekje aan de Apple store: valt toch wat tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s