To sell is human – Daniel Pink (++++)

We hebben het uit. De laatste pagina van het werk waar we zo nieuwsgierig naar waren is omgeslagen. To sell is human heet het, en het werd geschreven door Daniel Pink.

En dan noem je dus een naam. Niemand minder dan de auteur van A whole new mind (Een compleet nieuw brein) en Drive (Drive). Twee boeken die de wereld van de Beschermheer meer veranderd hebben dan hij ooit, als zelfbenoemd niet zweverig type, voor mogelijk had gehouden. De wereld één keer op z’n kop zetten is een fabelachtige prestatie. Dat twee keer doen is verbijsterend. Drie keer zou een wonder betekenen. En met wonderen gaat het meestal zo: ze blijken niet te bestaan. Zo is het ook met To sell is human. Prima boek, maar niet zo baanbrekend als de andere twee titels.

Waar gaat het over? Zoals de titel al doet suggereren: over verkopen. Maar dan wel in de brede zin des woords. Want, zegt Pink, uit de statistieken blijkt dat één op de negen Amerikanen in de sales zit. Maar, vervolgt hij, de andere 8 ook. We zijn immers allemaal een groot gedeelte van onze tijd kwijt aan het overtuigen van anderen. Selling is about moving others. En daar heeft Pink wel wat tips voor. Goede tips, leuke tips, bruikbare tips. Pink neemt de lezer op toegankelijke wijze mee langs een berg boeiende wetenschappelijk onderzoeken, zodat we al lezende leren dat selling een zaak is van subtiele interactie. De traditionele extraverte upseller blijkt genadeloos verslagen te worden door de middle of the road upserver. Onbegrijpelijk? Lezen dan!

Het boek bevat leuke oefeningen, maar is dit keer geen vijf sterren waard. We houden het op vier en vragen ons in het achterhoofd af of Daniel Pink een kwart ster te danken heeft aan het opgebouwde krediet. Een aanrader dus, maar geen absolute must-read.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s