Django Unchained: een echte Tarantino (++++)

Niet elke juni-avond brengt ons zwoele temperaturen die je in de schemering in de tuin doen wegdromen bij een glas Chardonnay van Kings River (prima wijn touwens!). Er zijn ook bewolkte, ja zelfs regenachtige exemplaren bij. En op een paar van die avonden vermaakte de Beschermheer zich in delen met de film Django Unchained. Genomineerd voor vijf Oscars, twee gewonnen. Zoiets belooft wat.

De belofte werd waargemaakt. Django is een negerslaaf die in een hilarische openingsscene bevrijd wordt door Dr. King Schulz, een Duitse premiejager met een tandartsgeschiedenis. De Duitser, die rondrijdt in een komische kar met een kies op het dak, heeft de hulp van Django nodig om een paar bandieten om te leggen. Hun samenwerking verloopt zo vlot dat de twee elkaars partners worden. Na een lange winter premiejagen wil Django nog maar één ding: zijn vrouw Broomhilda vrijkopen van een hereboer met de naam Candie (Leonado di Caprio). Dus gaat het tweetal op zoek…

Volgens Tarantino zelf is Django de meest gewelddadige film die hij gemaakt heeft. Dat zou kunnen. In ieder geval is hij bij vlagen volledig over the top, zowel qua verhaal als qua beelden. Alle ingrediënten van een echte Tarantino film zijn in ieder geval aanwezig. Absurde humor, rondspattend bloed en kitscherige details, waarbij de humor het meest in het oog springt. Christoph Waltz zet in de premiejagende ex-tandarts een geweldig personage neer. Hij drukt zelfs zozeer zijn stempel dat de film na zijn dood op driekwart van de tijd een beetje inlevert qua niveau. Bijzonder hoogtepunt vonden wij verder een scene waarin een soort van KuKlux Clan onderling ruzie krijgt omdat de gaten in hun maskers niet op de juiste plek zitten, wat het zicht tijdens het paardrijden ernstig bemoeilijkt.

Quentin Tarantino heeft met Django Unchained een zeer behoorlijk filmfeestje neergezet. Vier sterren (++++)! De trailer kijkt u hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s