De geruststellende stem van Colin Blunstone

Ofschoon het zeer lang geleden is dat de secretaris de bewuste CD kocht – het geheugen laat hem, wellicht door zijn psychische gesteldheid, in de steek – kent iedereen wel het gevoel over de nummers op een album die je niet kent. Zeker bij een verzamelaar, waar de secretaris een bovengemiddelde belangstelling voor had, koop je het schijfje op basis van een aantal nummers die je kent en die je aanstaan. Maar er heerst altijd angst dat de rest van de nummers prutzooi is, zodat je al snel spijt hebt van je aankoop. Maar als je veel geluk hebt, staat er een nummer op dat de overige hits zelfs naar de achtergrond kan verdrijven.

Zo raakte de secretaris jaaaren geleden onder de indruk van ‘Say you don’t mind’ van een voor hem toen zekere Colin Blunstone. Wat een breekbare, melancholische, haast geruststellende stem heeft Blunstone. De begeleidende violen maken het plaatje compleet in ‘Say you don’t mind’. Nader onderzoek, de secretaris kan het uiteraard niet laten, leerde dat de in 1945 geboren Brit in 1964 met een aantal kameraden de groep The Zombies oprichtte die we o.a. kennen van de hit ‘Time of the Season’.

Maar eigenlijk de grootste prestatie bereikte Blunstone met Alan Parsons, waar hij jarenlang mee samenwerkte. Eén van de allermooiste nummers aller tijden is uiteraard ‘Old and wise’, waar Blunstone optreedt als vertolker. Alan Parsons zette diverse zangers in bij zijn projecten, maar deze keus is briljant te noemen. En vooruit, omdat het beide zulke fraaie nummers zijn, mede door de stem van Blunstone, kunt u ze hieronder samen vinden:

Advertenties

5 gedachtes over “De geruststellende stem van Colin Blunstone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s