Jazeker! Van bewegen word je creatiever!

Mijn oma was dement. Buiten het lollige feit dat zij hondenkoekjes aanzag voor gewone koekjes en ze vrolijk tussen haar kunstgebit stak, was dit natuurlijk in principe een verdrietige zaak. Na het bekijken van het onderstaande minicollege vroegen wij ons af wat zij deed tussen haar babytijd en haar vijfentwintigste verjaardag. Misschien deed ze wat te weinig aan sport? Of had ze gewoon pech?

Hoe dan ook, bewegen blijkt volgens Erik Scherder, zoals de Beschermheer al her en der op gezette tijden ongevraagd beweert, uitermate goed voor de hersenfunctie. En daarmee uiteraard ook voor de creativiteit, zoals ook Leonardo da Vinci al benadrukte.

Beetje jammerdebammer dus dat we wereldwijd steeds minder gaan bewegen. Komt natuurlijk door de bewegingsontmoedigende samenleving (veel zittend werk, weinig vrije tijd, bewegingsontmoedigende faciliteiten als roltrappen, auto’s en liften) die snel terrein wint in zowel ontwikkelde als iets minder ontwikkelde landen. Al die mensen lopen onnodig veel kans dat ze net als mijn oma ooit per ongeluk rond dierendag hondenkoekjes opvreten.

Kortom mensen: ga fietsen, lopen, zwemmen, voetballen, whatever! Als u maar beweegt! Logisch ook. Als er een tennisbal met 100 km per uur op u afkomt moeten uw hersenen behoorlijk wat toeren uithalen om die bal weer het net over te krijgen. Geen wonder dat ze een beetje in vorm blijven op die manier. De meeste winst schijnt te behalen te zijn vóór uw 25e, maar ook als u al wat ouder bent is het nog niet te laat. Laat u overtuigen door dit leuke college!

Advertenties

Een gedachte over “Jazeker! Van bewegen word je creatiever!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s