Leukleukleuk: universiteit van Nederland

Interessante post gisteren, over creabea en beweging, al zeggen wij van NUt het zelf. Maar waar kwam het eigenlijk vandaan? Wie heeft het initiatief genomen tot zulk moois?

Welnu, het kwam van de Universiteit van Nederland. Een beetje snel speurwerk leert ons dat dit een webinitiatief is dat ons elke week een nieuwe hoogleraar brengt, die elke dag een nieuw college biedt. Er staan niet de minste partijen achter: De Volkskrant, Ziggo, ASML, SIDN en SNS Reaal bijvoorbeeld.

“Nice!”, vinden wij van NUt. Die aangenaam interessante colleges van Erik Scherder zijn dus nog maar het begin. Doe er uw voordeel mee! De site van de Universiteit van Nederland vindt u hier.

De trailer geeft een beetje een beeld van wat we de komende tijd kunnen verwachten. Aangenomen dat u net zo gek bent op eierstokken als wij: we gaan een mooie tijd tegemoet.

Dan nog even over het college van gisteren: niet alleen bewegen blijkt de hersenfuncties bijzonder te stimuleren, dit geldt ook voor het luisteren en maken van muziek. Ook dat wist Leonardo da Vinci al!

Advertenties

Een gedachte over “Leukleukleuk: universiteit van Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s