Zoals Picasso al zei… kunst is kleuterwerk!

Niet dat we er zeer vaak te vinden zijn, maar in onze pogingen intellectueel over te komen houden wij van musea. Eigenlijk zouden we vaker moeten gaan, want we hebben mooie herinneringen aan plekken als het Design Museum in Londen en het Musée d’Orsay in Parijs. En dichter bij huis zijn de musea weliswaar minder pretentieus, maar is een bezoek soms óók een heel avontuur, zoals deze keer.

Sommige musea hangen vol met moderne kunst. Onze ervaring is dat je bij dergelijke exposities beter kunt proberen je oordeel over de getoonde werken uit te stellen. Voor je het weet sta je voor zo’n doek meesmuilend te denken: “Dit kan mijn dochter van drie ook.” Niet doen, zonde van het entreegeld.

Toch, logisch zijn die gedachten wel. Op brekend.nl kwamen we vandaag dit testje tegen. Opdracht: beoordeel of de getoonde kunst kinderwerk of moderne kunst is. Wij, in al onze onwetendheid, kwamen er niet uit. Maar gezien de discussie onder de test zijn we de enigen niet. De meeste mensen komen uit op een score van ongeveer 50% goed. Oftewel, exact de gokkans.

Tja, de vraag is natuurlijk: zijn kinderen kunstenaars, of kunstenaars kinderen? Misschien is beide het geval. Zoals Picasso al zei: “Alle children are born artists. The problem is how to remain an artist once we grow up.”

Advertenties

2 gedachtes over “Zoals Picasso al zei… kunst is kleuterwerk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s