Dutch Design: les Hollandais créèrent la Hollande

Eindhoven staat dezer dagen voor de elfde keer in het teken van de Dutch Design Week (DDW). Ieder zichzelf respecterend dagblad, magazine, blog of tv-programma besteedt er aandacht aan.

Zo ook NUtblog, alleen doen wij het even anders.
Volkskrant Magazine riep een paar weken geleden geïnteresseerden op om de cover te ontwerpen voor de editie van 19 oktober. Briefing: ontwerp een cover met het thema Dutch Design in de breedste zin van het woord. NUtblog ging aan de slag en koos voor, Nederlandser kan niet, de Nederlandse polder. Het resultaat is hieronder te zien.

Cover Volkskrant Magazine

Zoals René Descartes zou hebben gezegd: “Dieu créa le monde, mais les Hollandais créèrent la Hollande.” Hij doelde op de drooglegging van de Lage Landen en de inwoners die vorm aan hun eigen land gaven.

Maar helaas, het lijkt erop dat Mark Rutte in de wedstrijdjury zat; er is gekozen voor een ‘polderoplossing’. Tulpen, kazen en fietsen sieren de zeven covers vandaag. Een gemiste kans voor Volkskrant Magazine!

De programmering van de DDW stemt echter optimistischer. Met het thema ‘Now Future’ is is ruimte voor ‘Nederland 3.0’ en design thinking aangevuld met onafhankelijke denkers zoals Jan Rotmans. De polder is dan ook ver te zoeken in de lichtstad.

(Afbeelding gebruikt op de cover: gahetna.nl / Spaarnestad Photo)

4 gedachtes over “Dutch Design: les Hollandais créèrent la Hollande

  1. U kiest voor een fraai natuurlijk design, weids en onbestemd. Daar is iets voor te zeggen voorzitter maar met de klompen komt u toch ook dicht bij de tulpen, kazen en fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s