Everything you see I owe to spaghetti – Restaurant Libero, Amsterdam (++++)

Een korte zoekactie op NUtblog leert ons dat een restaurantrecensie van een ‘goede, eerlijke, Italiaan’ nog ontbreekt. Dat komt mooi uit want wij bezochten gisteren Restaurant Libero in Amsterdam.
Er was namelijk wat te vieren; een verhuizing naar de hoofdstad was succesvol afgesloten. Huurbusje en verhuizers waren ongeschonden, bovendien stond alles ruim op tijd op z’n plek.

Tijd dus voor een welverdiende maaltijd! De broer van de Voorzitter en partner nodigden ons uit in Restaurant Libero.
Eenmaal binnen was het eerste wat opviel de alomtegenwoordigheid van Sophia Loren (die door drie van de vier aanwezigen gelijk werd herkend). Bovendien bleek de gehele staf Italiaans; de verwachtingen waren dus hoog.
Sophia Loren

De voorgerechten: bruschette al pomodoro en gamberi croccanti. De olijfolie op de bruschetta had wat minder gekund maar de smaak was perfect.

Terug naar de bijna 80-jarige actrice; zij blijkt twee kookboeken te hebben geschreven. Ooit zei ze: ‘Everything you see I owe to spaghetti’ maar die uitspraak moeten we maar met een korreltje zout nemen.
NUtblog is met terugwerkende kracht eigenlijk wel benieuwd of we van Loren’s gerechten hebben genoten? Zeker omdat geen van ons de spaghetti probeerde …
Maar de hoofdgerechten van zwaardvis, ravioli, pizza tricolore en gegrilde gamba’s (mét zwarte kraaloogjes) waren unaniem ‘heerlijk’. De rode wijn bleek ook een goede keuze, een bijzondere blend van Merlot en Nero d’Avola.

Inclusief bediening was het al met al benissimo. ‘De beste Italiaan buiten Italië,’ volgens de gastheer. NUtblog geeft vier sterren.

Wat zouden Italianen eigenlijk eten met kerst?

(Afbeelding: Getty Images)

2 gedachtes over “Everything you see I owe to spaghetti – Restaurant Libero, Amsterdam (++++)

  1. Rest de vraag van een nieuwsgierig ander familielid. Was dit een toevallige keuze of is er voorafgaand een grondig onderzoek verricht door de broer van….of zijn partner?
    Volgende keer de verborgen talenten van Loren toch maar eens uitproberen; de spaghetti.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s