T’apart: all you can eat, en dan toch 4 sterren

Wie scherp oplette heeft de afgelopen jaren kunnen constateren dat onze samenleving gespleten is in twee helften. Want zeg eens eerlijk: gaan eten in een all you can eat restaurant, durft u dat nog? Neemt u van mij aan: de andere helft van de samenleving durft het nog wel. Weekend na weekend, avond na avond hangen de mensen met de benen buiten in de vele wokpaleizen en vreetschuren die ons land inmiddels rijk (nou ja?) is.

Wij ontwijken deze gelegenheden bij voorkeur, maar kwamen gisteren toch ongemerkt in een all you can eat formule terecht. Wat was het geval? Wij hadden wat te vieren. Onze relatie is namelijk met achttien jaar eindelijk volwassen geworden. We besloten de ambitie te formuleren maximaal honderd euro en minimaal een fles wijn stuk te slaan bij een horeca-etablissement in de regio. En waarom dan niet eens heel dicht bij huis?

Aangezien wij mensen zijn die niet zo goed kunnen kiezen, hebben we nogal eens de neiging te bezwijken voor tapa-achtige restaurants. Vele hapjes, vele smaken, dan zit er altijd wel wat lekkers tussen. Zodoende kwamen we na een strompeltocht (de Beschermheer vergaat werkelijk van de pijn in zijn rug, beterschapswensen graag onderaan deze post via het reactieformulier) terecht bij T’apart, een restaurantje in het centrum van Haaren. Voor zover Haaren een centrum heeft dan.

Bij binnenkomst lachte het klassieke interieur ons tegemoet. Gelukkig, er waren meer mensen die hier wilden eten. Wij maken ons daar namelijk sinds een traumatische alleen-in-een-restautant-van-droevige-kwaliteit-ervaring een tiental jaren terug iedere keer weer zorgen over. We lieten de wijnkaart aanrukken en kozen voor een flesje rood dat als “culinair” omschreven werd, wat dat dan ook moge zijn.

Bij het lezen van de menukaart  werd ons duidelijk dat het hier een all you can eat formule bedroef. Net zoveel gerechtjes als je zin in hebt voor een te betalen bedrag van 24,50 euro per persoon. Laat maar komen, dachten wij! We bestelden onder andere carpaccio, iets met spinazie en Pont l’Evêque, slakken, een vis- en een mosselpannetje, Merguez, sweet chili chicken, calamares en thaise loempiaatjes met garnalen. Ondertussen tikten we de wijn vrolijk weg, wat ook de rugklachten ten goede kwam (paracetamol en alcohol mengen, dat moeten we vaker doen).

Een vast bedrag afspreken en dan net zoveel eten als je zin hebt, het is een vervaarlijk klinkende combinatie die toch nog blijkt te kunnen. De bediening was vriendelijk, de sfeer intiem en het eten qua prijs-kwaliteit verhouding dik in orde! Hulde voor een lekkere en aangename avond! Daar mogen best vier sterren bij! ++++

4 gedachtes over “T’apart: all you can eat, en dan toch 4 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s