Vaag testje, toch leuk.

We komen vandaag via Facebook terecht op een fascinerend testje. Met een paar vrij simpele vragen kan de deelnemer zelf bepalen of hij overwegend linksbreinig danwel rechtsbreinig is.U kunt het testje hier doen: http://en.sommer-sommer.com/braintest/?data=NTAsNTA%3D

Leuk om te doen natuurlijk, maar stelt het ook wat voor? Wij van NUt plaatsen graag een paar kanttekeningen.

  • Dit testje is wel erg compact!
  • Onze hersenen zitten ontzettend ingewikkeld in elkaar. Veel ingewikkelder dan dit testje lijkt te doen veronderstellen.
  • Dit testje gaf een half uur later met dezelfde vragen opeens een andere uitslag. Oftewel: hoe toevallig is de uitslag?
  • Weinig is duidelijk over de afzender. Zit hier iets gerenommeerds achter, of is het gewoon een advertentiemachine? (mensen zijn dol op dit soort testjes!) Sommer Sommer, wat is dat? Hebben wij iets gemist? Echt vinden kunnen we het niet op het moment van schrijven.
  • Het lijkt erop dat zo’n 5 – 10% van de mensen een behoorlijk afwijkende hersenindeling heeft. U kunt zomaar zo iemand zijn. Klopt de uitslag dan nog?

En toch is het een leuk testje, vandaar deze post. Veel plezier ermee. Tot slot: wij raden u natuurlijk aan om beide hersenhelften te trainen. Niets zo mooi als een compleet ontwikkeld brein.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s