Dubbelgangers (14): Stephen Emmott en Alain de Botton

De Voorzitter leerde onlangs dat de zachte berk een graag geziene boom is in de omgeving van luchthaven Schiphol. De zwiepende takken van de zachte berk zijn niet optimaal voor vogels die rustig op een tak denken te kunnen gaan zitten. Vogels kunnen ze niet gebruiken op het luchthaventerrein vanwege het gevaar te worden opgeslokt door de jet-turbines.

Berken zijn echter ook ideale habitat voor de filosoof / schrijver. Deze voelt zich daar blijkbaar prettig getuige deze twee foto’s van respectievelijk de filosofen Stephen Emmott en Alain de Botton.

Stephen Emmott

Stephen Emmott is auteur van ‘Tien miljard’, een boek waarin hij beschrijft hoe een verdere aangroei van de wereldbevolking zal leiden tot ‘een wereldwijde crisis die zijn weerga niet kent’. Tevens is hij hoofd van de afdeling Computational Science van Microsoft Research. Hij onderzoekt ’s werelds grootste problemen. Je kunt hem ook wel de nieuwe Al Gore noemen.

Der Schriftsteller, Bestseller-Autor und Philosoph, Alain de Botton, waehrend eines Interviews am 14.5.2013 im Hotel Greulich in Zuerich.

Alain de Botton is één van de nieuwe meesters van het denken en wegbereider voor de praktische filosofie. Hij richtte o.a. de School of Life op en schreef vele zelfhulpbestsellers. Ook maakt hij met Living Architecture mogelijk om te verblijven in een woning gebouwd door geroemde architecten.

De berk en de filosoof dus.
Voor de Germanen was de berk blijkbaar de boom der wijsheid, wat de bovenstaande foto’s kan verklaren.
Wat me op het idee brengt om binnenkort een groepsfoto te maken van de auteurs van NUt. Juist, in een berkenbos. Als u een geschikte locatie weet, dan horen wij het graag!

(Afbeeldingen: atlascontact.nl en alaindebotton.com)

Advertenties

4 gedachtes over “Dubbelgangers (14): Stephen Emmott en Alain de Botton

  1. De voorzitter verrast. Waren we ingesteld op optische gelijkenissen van de hoofdpersonen nu is de aandacht verlegd naar de gelijkenis in de rekwisieten. Alain de Botton geeft bovendien de indruk bij de pakken neer te gaan zitten, en door de bomen het bos niet meer te zien.

    Voor een groepsfoto van de auteurs van Nut beveel ik, geografisch gezien, het Nationaal Park De Hoge Veluwe aan. Er schijnt een mooi berkenbos te zijn. Waar en hoe dan ook, het resultaat vraagt om publicatie ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s