NUtblogs statistische balans eind 2013

Bijna net zo traditiegetrouw als het schansspringen op nieuwjaarsdag in Garmisch Partenkirchen presenteert de secretaris op oudjaarsdag de statistieken van NUtblog van 2013. In het begin van dit jaar werd de 200.000ste hit verwelkomd, maar helaas stokte de teller in vergelijking met andere jaren. Kennelijk is de concurrentie overweldigend en toegegeven, de productie was dit jaar ook iets minder. Uiteindelijk waren er ruim 17.000 hits, die verbleken bij 2012 (44.000) en 2013 (65.000). Drukken we het per dag uit, dan valt het ook wel weer mee, bijna 50.

bron: janvis.nl
Rob Fruithof

Het populairste blog in 2013 was hetzelfde als een jaar eerder, namelijk over Erik van Trommel (beter bekend als Ernst van Ernst en Bobbie) en Rob Fruithof met 619 hits. De tweede en derde plek zijn bijna ex aequo: Hans Andreus – De sonnetten van de kleine waanzin (324) en Cabaret voor beginners van Brigitte Kaandorp (321). Opvallend is dat al deze blogs niet in dit jaar gepubliceerd zijn, hetgeen aangeeft dat posts zeker niet snel verouderd hoeven te zijn.

De heren Fruithof en Van Trommel steken de nummer één aller tijden, 100 jaar futurisme (1) (3.506 keer geraadpleegd) na dit jaar bijna naar de kroon met in totaal 3.335 hits. De top drie is sowieso onveranderd, want Ranomi Kromowidjojo staat nog derde met 1.889, maar voelt wel de hete adem in de nek van de concurrentie.

Zoals gezegd is de productie dit jaar wat bescheiden: zelfs de Beschermheer deed het relatief rustig aan met 63 blogs. De Secretaris en de Voorzitter volgen met 29 en 27 posts. De Secretaris mag zich nog net beroepen op het hoogst aantal hits: bijna 5.000, een tiental hits meer dan de Beschermheer.

bron: beeldengeluidwiki.nl
Ted de Braak

De zoektermen geven ieder jaar weer stof tot lachen. ‘Ted de Braak overleden’ bezet in 2013 zelfs de tweede plaats met 91 hits, eentje minder dan ‘Erik van Trommel’. Zover wij weten gaat het echter nog uitstekend met de besnorde presentator van weleer. De derde plek is een nieuwkomer: ‘Justin Hayward’, de zanger van de Moody Blues.

Goed, laten we er, denkend aan Ted, een glaasje madeira opdrinken. We danken u voor uw interesse en wensen iedereen een goede gezondheid en veel leesplezier toe in 2014!

Advertenties

4 gedachtes over “NUtblogs statistische balans eind 2013

  1. Inderdaad mooie traditie.
    Verbazingwekkend blijven soms de keuzes maar enigszins zorgwekkend is de terugloop, die gevoelsmatig volgens mij te wijten is aan de sterke concurrentie.
    Tom Poes verzin ’n list…

  2. En toch heren…. een felicitatie waard!
    De traditie is prachtig, anderzijds zeggen de cijfers mij, trouwe NUtblog-lezer, niets. De kwaliteit van de geplaatste berichten, die doet ertoe. Daar kan toch geen De Braak aan tippen??
    Dus …..in goede gezondheid en veel vriendschap het nieuwe jaar in!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s