Indrukwekkende sportvrouwen (22): Tina Weirather

De secretaris keek met zijn kroost de opening van de Olympische Spelen in Sotsji, waar zij verwachtingsvol de Nederlandse equipe opwachten. Tussen de grote medailleverslinders zoals Canada, de Verenigde Staten en gastland Rusland door liepen ook zeer kleine en soms exotische gezelschappen. Maar vergis u niet, er zitten soms heuse kandidaten voor het podium tussen. Zo werd de vlag van Liechtenstein gedragen door een kleine vrouw met een gulle lach, Tina Weirather.

Bron: vaterland.li

De alpineskiester uit het circa 37 duizend inwoners tellende dwergstaatje kan nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Ze was er in Turijn in 2006 ook al bij, maar moest vier jaar later in Vancouver verstek laten gaan door een knieblessure. In maart 2013 boekte ze in Garmisch-Partenkirchen haar eerste wereldbekerzege op de Super G. Dit seizoen staat de teller al op twee door winst op een Super G en een reuzenslalom. De Liechtensteinse is een complete skiester, want ook op de afdaling heeft ze al de nodige wereldbeker punten gehaald, waardoor ze in het algemeen klassement zelfs op de tweede plaats staat.

Weirather kreeg het skiën met de paplepel ingegoten, want ze is de dochter van voormalige skiërs Harti Weirather en Hanni Wenzel. Wenzel is daarmee de eerste en tot nu toe enige sporter uit Liechtenstein die Olympisch kampioen werd. Bij de heren deed tot enkele jaren terug Marco Büchel goed mee, maar hij bezorgde het landje tussen Oostenrijk en Zwitserland geen medaille.

Duimen dus de komende dagen voor Weirather; wellicht kan de 24-jarige in de voetsporen treden van haar moeder. In dat geval hebben ze daar in Sotjsi hopelijk het Liechtensteinse volkslied afgestoft…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s